Dulceata de dovleac placintar

Postat de merisor67 in Dulceata / Gem
21 Sep 2018 | 5325 vizualizari
Dulceata de dovleac placintar

Este pur și simplu minunată această dulceață de dovleac plăcintar plină de aromă și culoare! Nu credeam că o să mă cucerească așa de mult, dar chiar îmi place atât aroma cât și culoarea.  

Ingrediente

  • 1 kg dovleac plăcintar, curățat
  • 800 g zahăr
  • 250 g apă
  • 50 g zahăr vanilat
  • zeama de la o lămâie

Mod de preparare

Pregătim dovleacul.

Mai întâi îl ștergem bine pe coajă cu un burete de vase umezit.

Spargem dovleacul în două, apoi înlăturăm semințele și nervurile din jurul lor.

Tăiem dovleacul în bucăți mai mici să-i putem curăța coaja mai ușor.

Curățăm coaja, apoi tăiem bucățile de dovleac în cuburi mai mici.

Dovleacul nu oxidează, ca alte fructe, dar îl stropim, totuși, cu zeama de la 1/2 lămâie, pentru a-i intensifica culoarea.

Preparăm siropul.

Punem la fiert apa cu zahărul, într-un vas cu pereți dubli.

Amestecăm în vas până când zahărul se topește, apoi lăsăm siropul să fiarbă la foc mic până devine consistent.

Aproximativ 20 de minute îl lăsăm să fiarbă, dar facem testul bulei de sirop.

Luăm din sirop cu o linguriță și picurăm pe o farfurie.

Dacă siropul se împrăștie, nu este gata.

Dacă rămâne ca o bulă pe farfurie, atunci este ok.

Preparare dulceață de dovleac plăcintar plină de aromă și culoare

Când siropul a ajuns la consistența dorită, adăugăm cuburile de dovleac și le amestecăm cu siropul.

Fierbem dulceața până când cuburile de dovleac se pătrund bine.

Amestecăm din când în cân în ea și înlăturăm eventuala spumă care se formează.

Nu se formează decât puțină spumă pe margini, dar o înlăturăm.

Când cuburile de dovleac plăcintar sunt bine pătrunse, adăugăm zahărul vanilat.

Amestecăm ușor cu o spatulă de lemn,până când zahărul vanilat este topit.

Adăugăm și restul din zeama de lămâie apoi oprim focul.

Cu 6-7 minute înainte de stingerea focului, introducem la cuptor, borcanele spălate și bine scurse, pentru a le steriliza.

Umplem borcanele fierbinți cu dulceața, de asemeni fierbinte și înfiletăm capacele.

Le introducem la cuptor cu focul aprins, la 150 de grade C, pentru 5 minute.

După stingerea focului, lăsăm borcanele în cuptor până a doua zi, când vor fi complet răcite.

Etichetăm borcanele și le trecem în cămară.

Pe mine m-a cucerit această dulceață de dovleac plăcintar plină de aromă și culoare, sper să vă cucerească și pe voi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de dovleac placintar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta taraneasca cu dovleac

Postat de andaoana

Placinta taraneasca cu dovleac

Faina o amestecam intr-un bol cu praful de copt. Zaharul il dizolvam in lapte si turnam peste faina. Punem untura, oul batut usor cu furculita , scortisoara si coaja de lamaie. Framantam cu...

Citeste continuarea

Musaca de cartofi, dovleac si carne de vitel

Postat de simona72

Musaca de cartofi, dovleac si carne de vitel

Carnea de vitel o curatam de pielite, o taiem cubulete si o dam prin masina de tocat sau robotul de bucatarie. Ceapa o tocam marunt si o calim un ulei de masline. Adaugam carnea tocata, amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.09.2018, 13:12
Ce interesant, cred ca e delicioasa! Si arata binee!
la 21.09.2018, 13:31
Ai pus aroma si culoarea toamnei in borcan , pentru mai tarziu
la 21.09.2018, 13:53
Uite ca dulceata nu am gustat si nici nu am facut, dar cred ca ar fi pe gustul meu, mai ales ca am devenit prieteni, eu si dovleacul
la 21.09.2018, 14:32
la 21.09.2018, 14:48
Ce culoare frumoasă are...!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking