Ingrediente
- 185 g coajă de mandarine;
- 90 g zahăr;
- 300 ml apă,
- 1 anason stelat,
- 1 linguriță vanilie pudră (din păstăi mărunțite)
Mod de preparare
Se spală fructele şi se usucă pe şervete de bucătărie. Se taie mărunt cojile, se adaugă zahărul și se amestecă. Se lasă așa două ore.
Se pune pe foc o crăticioară cu apa, vanilia și anasonul stelat, iar când încep să fiarbă, se adaugă cojile de mandarine. Se amestecă, se fierb până se încheagă. Nu e nevoie să culegeți spuma, că nu se adună, eu nu am avut.
Se lasă dulceaţa la răcit, apoi se toarnă în borcan, se pune capacul şi se depozitează la loc răcoros.
Timp de pregătire: aprox 2h 10min
Timp de gătire: aprox 20 min.
Porţii: 1 borcan
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/12/dulceata-de-mandarine-cu-whisky-anason.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de mandarine cu whisky, anason stelat si vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|