Ingrediente
- 5 kg miez de pepene galben
- sucul de la 3 lamai
- 3 kg zahar
- cate 750 ml apa pentru fiecare kg de zahar
Mod de preparare
Intr-un vas/cratita (eu am folosit de aluminiu) se pun cele 3 kg de zahar impreuna cu apa. Se amesteca usor pentru omogenizare si se asaza vasul pe aragaz/plita la foc mic.
Se fierbe siropul format pana scade la jumatate din cantitatea initiala.
Adaugam miezul de pepene taiat in cuburi potrivit de mari si stropit cu sucul de lamaie.
Se continua fierberea pana ce siropul ajunge la consistenta dorita.
Dulceata (fierbinte) se pune apoi in borcanele curate si se strang capacele foarte bine. Le asezam pe o suprafata rezistenta cu capacul in jos. Dupa racire se depoziteaza intr-un loc uscat si racoros.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de pepene galben" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|