Dulceata de pepene galben

Postat de Dya in Dulceata / Gem
11 Aug 2015 | 5849 vizualizari
Dulceata de pepene galben

De foarte mult timp mi-am dorit sa incerc aceasta dulceata, insa, personal, ma asteptam la mai mult :)

Ingrediente

  • 5 kg miez de pepene galben
  • sucul de la 3 lamai
  • 3 kg zahar
  • cate 750 ml apa pentru fiecare kg de zahar

Mod de preparare

Intr-un vas/cratita (eu am folosit de aluminiu) se pun cele 3 kg de zahar impreuna cu apa. Se amesteca usor pentru omogenizare si se asaza vasul pe aragaz/plita la foc mic.

Se fierbe siropul format pana scade la jumatate din cantitatea initiala.

Adaugam miezul de pepene taiat in cuburi potrivit de mari si stropit cu sucul de lamaie.

Se continua fierberea pana ce siropul ajunge la consistenta dorita.

Dulceata (fierbinte) se pune apoi in borcanele curate si se strang capacele foarte bine. Le asezam pe o suprafata rezistenta cu capacul in jos. Dupa racire se depoziteaza intr-un loc uscat si racoros.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de pepene galben" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dulceata de pepene galben cu piersici si caju

Postat de andaoana

Dulceata de pepene galben cu piersici si caju

Pepenele l-am curatat de coaja si l-am taiat in cubulete destul de mici . Piersicile le-am spalat cu periuta ,sa nu ramana nici urma de puf , si le-am taiat si pe ele in felii subtiri. Am pus...

Citeste continuarea

Dulceata de pepene galben

Postat de Valclaudia

Dulceata de pepene galben

Avem nevoie de 3 pepeni galbeni. Spalam pepenii, ii curatam de seminte si coaja si portionam pulpa in cubulete maricele. Presaram zaharul si lasam deoparte cca 3 ore pana se topeste zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.08.2015, 21:16
arata super
la 11.08.2015, 21:18
Nu stiu cum o fi dulceata, dar prezentarea e super!
la 11.08.2015, 21:21
Pup cu drag! Multumesc!
la 11.08.2015, 21:27
Cred ca e tare aromata. Si eu ma gandeam sa incerc
la 11.08.2015, 21:29
f buna

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking