Dulceata de piersici

Postat de rocsi_1612 in Dulceata / Gem
31 Aug 2011 | 16117 vizualizari
Dulceata de piersici

Am cumparat o ladita de piersici cu gandul de a mai face niste compot din ele,desi mai facusem o tura,dar mi se pareau putine....totusi am zis ca sunt prea multe numai pentru compot,asa ca m-am gandit sa fac si niste dulceata.nu am mai facut niciodata,dar nu imi pare rau ca am incercat sa fac...a iesit o dulceata parfumata si cu un gust incantator...asadar daca aveti ocazia sa faceti dulceata de piersici,nu o ratati,pentru ca merita din plin!!!

Ingrediente

  • 3 kg piersici fara samburi
  • 1,800 gr zahar
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Mai intai pregatim borcanele.(din alea mici de 400 de grame am folosit).

le spalam bine cu apa fierbinte si le punem la scurs pe un prosop curat.

Spalam piersicile bine sub jetul de apa.

le taiem in doua si le scoatem samburii.

dupa ce le-am scos samburii,luam fiecare jumatate de piersica si o taiem feliute subtiri.

le punem toate intr-o oala de tuci(sau o oala mai groasa daca nu aveti de tuci) .

deasupra turnam zaharul,iar cu o paleta le amestecam.

le lasam sa stea asa cu zaharul cam 2-3 ore,pentru a-si lasa zeama.

in acest timp,mai amestecam din cand in cand in ele,pentru ca zaharul sa se topeasca.

punem oala pe aragaz,la foc potrivit.

amestecam in dulceata din cand in cand.

din momentul in care incepe sa fiarba dulceata ,o lasam pe foc 1 ora si 30 de minute ,maxim  1 ora si 45 de minute(eu am lasat-o 1 ora si 30 de  minute).

cu 10 minute inainte de a inchide dulceata,stoarceti lamaia,si puneti zeama peste dulceata.

cand este gata inchidem aragazul.

punem dulceata fierbinte in borcane si le infiletam.

le acoperim cu o patura groasa si le lasam pana a 2a zi asa.

a 2a zi le etichetam si le punem la loc racoros.

Pofta buna cand o serviti!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de piersici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu piersici si ciocolata

Postat de diaconta

Desert tort cu  piersici si ciocolata

Am pregatit mai întâi mousse-ul de piersici . De fapt l-am pregatit cu o zi înainte ca sa se întareasca sufficient. Am folosit o forma de tort cu pereti detasabili, cu...

Citeste continuarea

Paste cu branza dulce si stafide la cuptor

Postat de mirela0911

Paste cu branza dulce si stafide la cuptor

Se pun pastele fainoase la fiert, in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Cat timp acestea se fierb, ne ocupam de branza. Se amesteca intr-un bol, branza impreuna cu smantana,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.08.2011, 20:32
este una dintre preferatele mele
la 31.08.2011, 21:04
foarte buna. Eu anul acesta nu am facut
la 31.08.2011, 21:45
la 31.08.2011, 22:28
si eu am facut! e mortala! Rocsi, facem schimb de borcane sa gustam?
la 31.08.2011, 22:33
Foarte apetisanta :-
Mi-ai facut o pofta ca pana primesc un borcan de dulceata de la tine mi-am adus aminte ca am la frigider niste piersici plate (sau piersici chinezesti sau piersici saturn); a trebuit sa ma multumesc cu ele

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking