Ingrediente
- 2-3 kg piersici
- Pentru Sirop:
- 1 kg zahar
- 2 cani apa
- 1 vf sare lamaie
Mod de preparare
Piersicile se curata si se taie feliute. Avem nevoie de o farfurie adanca, in care vom pune cu varf piersicile taiate feliute.
Siropul: Intr-o cratita punem 1 kg de zahar si 2 cani de apa. Se amesteca la foc potrivit. Cand siropul palpaie, atunci adaugam piersicile.
NU SE PUN MIRODENIi, pentru a se pastra aroma piersicilor.
Cand e aproape gata, si anume, verificarea se face astfel:
intr-o farfuriuta punem o lingurita din compozitie si daca dam cu lingurita prin ea ramanand o urma aproape perfecta...
Se pune un varf de sare de lamaie.
Se stinge focul, se lasa sa se raceasca, apoi se pune la borcane.
De obicei, imi ies 4 borcanele.
Mult noroc!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de piersici" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|