Ingrediente
- 2 kg de piersici
- 1 - 1,200 kg de zahar
- zeama de la o lamaie
Mod de preparare
Am spalat piersicile foarte bine dupa ce le-am tinut 30 de minute in apa,am indepartat puful de pe ele cu ajutorul unui prosop mai aspru.Am taiat piersicile si am scos samburii.Intr-un vas am adaugat piersicile taiate felii mai mari si am presarat zaharul peste ele.Le-am lasat la frigider pana a doua zi.
Intr-o cratita incapatoare am adaugat piersicile impreuna cu zeama lasata peste noapte si am lasat sa fiarba la foc potrivit.Trebuie amestecat din cand in cand ca sa nu se prinda de fundul cratitei.Cu ajutorul unei spumiere indepartati spuma formata de cate ori este nevoie.Cand este aproape gata adaugam zeama de la lamaie si mai lasam sa fiarba putin.
Punem dulceata calda in borcane sterilizate si le asezam dupa aceea intr-o patura groasa sa se raceasca pana a doua zi cand le depozitam in pivnita,un loc racoros.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de piersici" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|