Dulceata de prune
Postat de Elena_Daria in Dulceata / Gem 12 Sep 2013 | 5306 vizualizari
Inapoi la reteta
|
Comentarii (40)
la 12.09.2013, 12:43
Lavi
la 12.09.2013, 13:01
Bun gem ai facut,Angelina!
la 12.09.2013, 13:05
la 12.09.2013, 13:26
bravo, bun dar e gem, nu e dulceata
la 12.09.2013, 13:34
Alta dulceata de pruneeeee, ma omorati!
la 12.09.2013, 13:35
o bunatate
la 12.09.2013, 13:42
deci, eu am zis ca te pastrez pt David, da? )
la 12.09.2013, 13:44
Lia, e dulceata pentru ca nu le-am dat prin masina! Eu stiu ca dulceata e cu bucati de fructe, iar pentru a face gem, dam fructele prin masina!
la 12.09.2013, 13:46
Ancuta
la 12.09.2013, 13:46
Laura
la 12.09.2013, 13:49
Diferenta intre dulceata, gem sau magiun este data de cantitatea de zahar nu de cum sunt fructele!
la 12.09.2013, 13:50
eheeee!!! ... si eu tot asa fac gemul cu prune intregi ca asa ne place dar dulceata se face mai greu, astfel:
1 kg prune
1kg zahar
200 ml apa
2 linguri zeama de lamaie
1 zahar vanilat
apa de var
Prunele se spala apoi se pun in apa de var pentru a se intari. Se lasa 30 minute apoi se scot si se limpezesc in mai multe ape.
Se decojesc si se scot samburii dupa metoda explicata mai sus.
Se pun pe foc apa impreuna cu zaharul pana se formeaza un sirop gros. Se adauga prunele decojite si se continua fierberea pana cand dulceata este destul de legata si numai buna de pus in borcane. Spre sfarsitul fierberii se adauga zeama de lamaie si zaharul vanilat.
Este o dulceata aromata si cu un gust deosebit ,foarte diferit de gustul dulceatii de prune in coaja.
la 12.09.2013, 13:54
Ce mult imi place. Este o dulceata ce imi place mult inca din copilarie!
la 12.09.2013, 13:56
Fiecare cu ale lui. La mine dulceata e cu fructe intregi dar mai zemoasa si mai subtire, iar gemul tot cu fructe intregi il fac dar il fierb mai mult sa fie mai gros. Fiecare cu obiceiul sau! Important este ca e bun!
COMENTEAZA