Dulceata de prune
Postat de Pungasa_Rogue in Dulceata / Gem 9 Sep 2016 | 5839 vizualizari
A iesit o dulceata tocmai buna de intins pe paine in sensul ca nu este nici prea lichida, nici prea tare. Perfecta - as putea spune :D
Am umplut 24 de borcane de 400 g.
Inapoi la reteta
|
Comentarii (25)
la 09.09.2016, 17:09
Eu stiam ca pentru dulceata prunele s etin in apa de var, ca sa ramana intregi, astfel arata ca un gem...eu asa stiu....
la 09.09.2016, 17:13
Adica cu tot cu samburi si eventual cu viermisori? N-am mancat niciodata cu prunele intregi, iar cu apa asta de var nu stiu care e faza, cum se face sau cum se foloseste...stiu ca si la dulceata de nuci se mai foloseste.
la 09.09.2016, 17:15
Cureti de coaja, scoti samburele si apoi se tin in apa de var cateva ore, apoi se fierb in sirop...eu asa stiu dulceata de prune...
la 09.09.2016, 17:15
Nu stiu ce sa zic, stiu ca se zice ca la dulceata trebuie sa fie fructele intregi, dar n-ai cum sa le lasi intregi la toate, mai ales ca unele se fac praf dupa ce le fierbi, iar la fructe gen gutuie, para, pepene, portocala chiar nu-mi inchipui cum ai putea sa le lasi intregi.
la 09.09.2016, 17:16
Apa de var , se stinge varul cu apa se lasa sa se limpezeasca si in apa aia care se tin prunele...
la 09.09.2016, 17:16
Pai si cum le cureti tu de coaja pt ca eu abia le-am curatat asa oparite...
la 09.09.2016, 17:21
Le cureti cu un cutit foarte ascutit , tai cat mai subtire coaja, e mai migalosa treaba, dar rezultatul final e foarte bun.Iar in locul samburelui poti sa pui miez de nuca din asta crud....asa facea bunica mea, mie mi-a fost lene sa fac....
la 09.09.2016, 17:54
Bravo bravo!! Nu stiu cum sta treaba cu pielita sau cu apa de var...eu stiu ca este grozava dulceata de prune si-mi place cu putina scortisoara Oricum, Leoaica este mare specialista...
la 09.09.2016, 18:21
Da, pare migaloasa treaba Cleme. Era vorba sa o fac si eu cu nuci asa cum spui tu pt ca asa ma invatase Merisor, dar n-am avut nuci. Oricum, eu zic ca tot dulceata e... am lasat fructele ba intregi, ba jumatati, ba praf...fiecare cum s-a desfacut...probabil ca sunt mai multe feluri de dulceata...ba cu nuci, ba fara...eu zic ca nu e reteta batuta-n cuie...
la 09.09.2016, 18:21
Mulțumesc, Simo!
la 09.09.2016, 19:02
Arata bine si cred ca e tare buna!
la 09.09.2016, 19:08
Mulțumesc, Merisor!
la 09.09.2016, 19:36
buna
la 09.09.2016, 19:40
Cred ca maine am sa fac si eu, ca inca am prune in pomi...
la 09.09.2016, 19:44
Apa de var ajuta si sa nu se storceasca fructele la fiert. Se foloseste si la piersici, din cate stiu...
COMENTEAZA