Dulceata de prune

Postat de Pungasa_Rogue in Dulceata / Gem
9 Sep 2016 | 5839 vizualizari

A iesit o dulceata tocmai buna de intins pe paine in sensul ca nu este nici prea lichida, nici prea tare. Perfecta - as putea spune :D Am umplut 24 de borcane de 400 g.

Inapoi la reteta

Comentarii (25)

la 09.09.2016, 17:09
Eu stiam ca pentru dulceata prunele s etin in apa de var, ca sa ramana intregi, astfel arata ca un gem...eu asa stiu....
la 09.09.2016, 17:13
Adica cu tot cu samburi si eventual cu viermisori? N-am mancat niciodata cu prunele intregi, iar cu apa asta de var nu stiu care e faza, cum se face sau cum se foloseste...stiu ca si la dulceata de nuci se mai foloseste.
la 09.09.2016, 17:15
Cureti de coaja, scoti samburele si apoi se tin in apa de var cateva ore, apoi se fierb in sirop...eu asa stiu dulceata de prune...
la 09.09.2016, 17:15
Nu stiu ce sa zic, stiu ca se zice ca la dulceata trebuie sa fie fructele intregi, dar n-ai cum sa le lasi intregi la toate, mai ales ca unele se fac praf dupa ce le fierbi, iar la fructe gen gutuie, para, pepene, portocala chiar nu-mi inchipui cum ai putea sa le lasi intregi.
la 09.09.2016, 17:16
Apa de var , se stinge varul cu apa se lasa sa se limpezeasca si in apa aia care se tin prunele...
la 09.09.2016, 17:16
Pai si cum le cureti tu de coaja pt ca eu abia le-am curatat asa oparite...
la 09.09.2016, 17:21
Le cureti cu un cutit foarte ascutit , tai cat mai subtire coaja, e mai migalosa treaba, dar rezultatul final e foarte bun.Iar in locul samburelui poti sa pui miez de nuca din asta crud....asa facea bunica mea, mie mi-a fost lene sa fac....
la 09.09.2016, 17:54
Bravo bravo!! Nu stiu cum sta treaba cu pielita sau cu apa de var...eu stiu ca este grozava dulceata de prune si-mi place cu putina scortisoara Oricum, Leoaica este mare specialista...
la 09.09.2016, 18:21
Da, pare migaloasa treaba Cleme. Era vorba sa o fac si eu cu nuci asa cum spui tu pt ca asa ma invatase Merisor, dar n-am avut nuci. Oricum, eu zic ca tot dulceata e... am lasat fructele ba intregi, ba jumatati, ba praf...fiecare cum s-a desfacut...probabil ca sunt mai multe feluri de dulceata...ba cu nuci, ba fara...eu zic ca nu e reteta batuta-n cuie...
la 09.09.2016, 18:21
Mulțumesc, Simo!
la 09.09.2016, 19:02
Arata bine si cred ca e tare buna!
la 09.09.2016, 19:08
Mulțumesc, Merisor!
la 09.09.2016, 19:36
buna
la 09.09.2016, 19:40
Cred ca maine am sa fac si eu, ca inca am prune in pomi...
la 09.09.2016, 19:44
Apa de var ajuta si sa nu se storceasca fructele la fiert. Se foloseste si la piersici, din cate stiu...

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking