Ingrediente
- 1,900 kg vişine cântarite fara sâmburi
- 1 kg zahar gelifiant Mărgăritar
- Zeama de la o lamâie
Mod de preparare
Cel mai mult a durat treaba cu scosul sâmburilor din vişine.
Dupa ce am scos samburii,o parte din visine le-am pus in robot si le-am pasat,iar celelatle le-am lasat intregi.
Intr-o cratita am amestecat visinele cu zaharul gelifiant si zeama de lamaie si le-am pus pe foc.Amestecam daca e nevoie,dar nu s-a legat de cratita.
Din momentul in care incepe sa fiarba ,am lasat 9 minute.In nici un caz mai mult de 10 minute scrie la instructiuni.
Facem proba gelifierii.Punem o lingura de compozitie pe o farfurioara.Daca dupa ce s-a racit se incheaga,este gata.
Desi pe pachetul de zahar scrie ca se foloseste 1 kg de zahar la 1 kg de fructe,eu am pus 1 kg de zahar la 1,900 kg visine.
A fost perfect ca si consistenta si gust.
Gustul dulce acrisor,culoarea intensa si visinele intregi îmbinându-se cu jeleul fin.
Eu banuiesc ca veti fi tentati sa încercati,macar dupa ce gustati o lingurita de dulceata langa un pahar de apa rece.
A surat mai mult sa scriu reteta decat sa fac dulceata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceaţă de vişine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (56)
|