Dulceata de visine

Postat de Ina in Dulceata / Gem
17 Iul 2015 | 8443 vizualizari
Dulceata de visine

Una din cele mai apreciate dulceturi

Ingrediente

  • 3,8 kg. visine (pregatite, fara samburi )
  • 2,6 kg. zahar

Mod de preparare

Spalam visinele sub jet de apa rece, le sortam (indepartam fructele stricate), le curatam de codite si scoatem samburii.  Fructele astfel pregatite se pun intr-o cratita mai mare, apoi se acopera cu zaharul si se lasa cateva ore la rece sa-si lase sirop. 

Cand se lasa suficient sirop punem totul la fiert, la foc mic, fara sa acoperim vasul.  Cand amestecul incepe sa fiarba se va lasa si mai mult sirop si se va forma o spuma pe care o putem indeparta usor cu  spumiera  sau cu o lingura uscata. 

Fierbem  cca 2 ore , pana cand cantitatea de sirop scade la jumatate iar daca luam cu o lingura putin sirop  si lasam sa se raceasca, acesta nu va mai curge usor de pe lingura (picatura se tine de lingura, devine extrem de lipicioasa ) . Daca siropul este suficient legat oprim focul si acoperim cratita cu un prosop ( nu capac, sa nu se formeze condens  ), pentru ca dulceata sa se lege si mai bine ( in acest timp visinele isi trag sirop, marindu-si volumul).

Cat timp sta dulceata la "linistit" (10-15 minute) pregatim borcanele: le spalam cu detergent, le limpezim bine si le uscam in cuptorul cu microunde (pana dispar complet picaturile de apa - 2-4 minute, in functie de numarul de borcane) sau in cuptorul aragazului (asezate pe un gratar sau tava - cca 20 minute ).

Cand dulceata este inca fierbinte umplem borcanele si le capsam cu capace noi,   tinute in prealabil in apa clocotita pentru cateva minute. Inainte de capsare le stergem bine cu un servetel, dar avem grija sa fie inca fierbinti , pentru ca partea cauciucata sa adere mai bine de buza borcanului. 

Intoarcem borcanele cu capacele in jos, le acoperim cu prosoape sau o paturica si le lasam asa pana a doua zi sau pana cand dulceata se raceste complet.

Etichetam borcanele si pastram dulceata la loc uscat si racoros, pentru cativa ani. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de orez cu lapte cremos in stil turcesc

Postat de Constelatialeu

Reteta de orez cu lapte cremos in stil turcesc

Iata cum se prepara Reteta de orez cu lapte cremos in stil turcesc Mai intai am pus la fiert orezul cu un praf de sare si 700 ml apa. L-am lasat sa fiarba pana ce toata apa a fost absorbita....

Citeste continuarea

Reteta de nuci umplute cu crema din oreo, dulceata de visine si nuca de cocos

Postat de panacris

Reteta de nuci umplute cu crema din oreo, dulceata de visine si nuca de cocos

Iata cum se prepara Reteta de nuci umplute cu crema din oreo, dulceata de visine si nuca de cocos Pentru început ne vom apuca de aluat și vom pune untul cu zahărul, praful de sare și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.07.2015, 18:26
tare buna!
la 17.07.2015, 18:27
Claudia, e preferata mea pe clatite, in lipsa afinelor ( ca noi nu avem )
la 17.07.2015, 18:32
e si preferata fiicei mele, mereu alege dulceata de visine (atunci cand are de unde )
la 17.07.2015, 18:39
Foarte buna!
la 17.07.2015, 18:44
ce buna e dulceata de visine

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking