Dulceata de visine

Postat de RODIMUR in Dulceata / Gem
2 Iul 2017 | 7564 vizualizari
Dulceata de visine

Dulceața de vișine, dulce-acrișoară, este preparată de foarte multe gospodine, pentru că nu este greu de făcut și mai mult decât atât, pentru că este bună la gust, la clătite, la decorat torturi și prăjituri, la tartine dulci, dimineața... Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 12 borcane de dulceață de vișine. En gros, acestea sunt cantitățile de vișine și de zahăr din care ies 12 borcane de dulceață. În fapt, eu fac altfel dozarea acestor ingrediente: la 1 pahar de vișine fără sâmburi, pun 1 pahar de zahăr. Nu contează dimensiunea, sau volumul paharului. Important este să măsurați cu același tip de pahar, atât vișinele, cât și zahărul. Deci 1/1.

Ingrediente

  • 6 kg vișine
  • 3 kg zahăr tos

Mod de preparare

Alegeți vișine întregi, tari, proaspete și fără pete. Spălați-le în două-trei ape, lăsați-le puțin la scurs și apoi scoateți-le sâmburii, având grijă să nu le terciuiți (să-și păstreze forma rotundă, pe cât posibil).

Într-o cratiță mare, folosită numai pentru dulciuri, compoturi și dulcețuri puneți tot atâtea pahare de zahăr, câte pahare de vișine curățate de sâmburi. Lăsați cratița 1-2 ore, scuturând-o ușor, ca să se îmbibe siropul cu zahărul pus, după care puneți-o pe aragaz, la foc mic, având grijă să o agitați din când în când.

După ce zahărul s-a topit, se va forma spuma și o veți culege, întețind puțin focul, dar având mereu grijă să nu se reverse peste marginile cratiței.

Din timp în timp faceți proba bobului: picurați sirop cu o lingură pe o farfurie și dacă se formează bob și nu se împrăștie imediat, înseamnă că dulceața este gata.

Mai lăsați cratița pe foc încă un clocot, după care luați-o și puneți-o la un loc ferit, curat și răcoros, ca să se răcească. Aveți grijă să nu ajungă nici un corp străin în dulceață, ca să nu se zaharisească.

A doua zi, când dulceața s-a răcit complet, puneți-o în borcane curate, cu o lingură curată și uscată. Adăpostiți borcanele în cămară, sau într-un loc aerisit, curat, ferit de căldură excesivă, dar și de îngheț.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de orez cu lapte cremos in stil turcesc

Postat de Constelatialeu

Reteta de orez cu lapte cremos in stil turcesc

Iata cum se prepara Reteta de orez cu lapte cremos in stil turcesc Mai intai am pus la fiert orezul cu un praf de sare si 700 ml apa. L-am lasat sa fiarba pana ce toata apa a fost absorbita....

Citeste continuarea

Reteta de nuci umplute cu crema din oreo, dulceata de visine si nuca de cocos

Postat de panacris

Reteta de nuci umplute cu crema din oreo, dulceata de visine si nuca de cocos

Iata cum se prepara Reteta de nuci umplute cu crema din oreo, dulceata de visine si nuca de cocos Pentru început ne vom apuca de aluat și vom pune untul cu zahărul, praful de sare și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.07.2017, 21:19
Mmm, o super bunatate de dulceata!
la 02.07.2017, 21:24
mulțumesc, Rocsi! Și mie-mi place în mod deosebit această dulceață, dulce-acrișoară, pentru că o folosesc la multe...
la 02.07.2017, 21:45
la 02.07.2017, 21:48
anul asta n-am facut, dar mai am cateva borcanele din anii trecuti
la 02.07.2017, 22:00
Delicioasa!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking