Dulceata proaspata de capsuni cu banane

Postat de mihaelar63 in Dulceata / Gem
4 Iul 2018 | 2072 vizualizari
Dulceata proaspata de capsuni cu banane

Acum trei ani am poposit doar pentru o zi in Wolfsburg, orasul de nastere al Volkswagenului. In hotel la mic-dejun mi-a atras atentia selectia inedita de dulceturi: mure cu wiskey, prune cu ciocolata, capsuni cu banane. Ajunsa acasa, bineinteles am inceput testarile. In fiecare an prepar cateva borcanase cu deliciu de capsuni cu banane. 

Ingrediente

  • 1 Kg capsuni
  • 3-4 banane [500-600 gr -curatate ]
  • 300 gr zahar cu gelifiant natural

Mod de preparare

  1. Folositi fructe de buna calitate, proaspete si coapte. 
  2. Capsunile se pun intr-o sita cu ochiuri mari si se spala prin scufundarea intr-un vas cu apa rece. Daca este nevoie schimbati apa. Prin acest procedeu evitati sa pierdeti savoarea fructelor prin zdrobire inainte de spalare . 
  3. Capsunile se curata de codite. 
  4. Bananele se curata si se taie rondele. 
  5. Folositi un cutit si o planseta bine curatite ca acestea sa nu imprumute fructelor gust/miros strain, neplacut de mancare. 
  6. Pentru preparare am folosit Multicookerul Philips - programul special pentru dulceata. 
  7. Folosind Multicookerul Philips la prepararea dulcetei, scapati de grija supravegherii. Dulceata nu se prinde de fundul vasului. 
  8. Se pun fructele in cuva aparatului si se seteaza aparatul si se lasa la fiert 20 minute.
  9. In timpul fierberii capacul ramane deschis. In caz contrar se acumuleaza vapori de umiditate si dulceata va fi prea apoasa. 
  10. Se zdrobesc fructele usor cu ajutorul unei palete. 
  11. Se adauga zaharul si se amesteca. 
  12. Nu am folosit nici un fel de conservant .
  13. Dupa inca 10 minute de fiert, opriti aparatul din functionare.
  14. Puteti folosi mai mult zahar daca doriti. Pentru gustul nostru a fost suficient. 
  15. Daca doriti sa preparati mai multa dulceata dublati/ triplati cantitatile respectand proportia . 
  16. Pregatiti borcane cu filet, bine spalate si sterilizate. 
  17. Se obtine o dulceata foarte aromata. Bananele fac dulceata mai cremoasa. 
  18. Jumatate din dulceata s-a consumat pana a doua zi. 
  19. Cele doua borcane ramase le-am pastrat la frigider. Au fost consumate rapid si acestea. Cel mai mult am pastrat aceasta dulceata la frigider timp de o luna. 
  20. Cred ca  la pastrarea pe termen lung, bananele ar putea fermenta preparatul. 
  21. Am folosit dulceata de capsuni cu banane langa un chec, croissant, papanasi cu pesmet si chiar langa o inghetata. 

                         Spor la gatit si pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata proaspata de capsuni cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert gem de caise, piersici, zmeura si menta

Postat de licurici_lra

Desert gem de caise, piersici, zmeura si menta

Se spala fructele. Piersicile se curata de coaja si se taie in sferturi, iar caisele (cu coaja) se taie pe jumatate. Intr-un tuci, se pun caisele, piersicile si zmeura. Se fierb la foc...

Citeste continuarea

Dulceata de ardei iute si ardei capia

Postat de Constelatialeu

Dulceata de ardei iute si ardei capia

Mai intai ne inarmam cu multa rabdare si cu niste manusi, de preferat de culoare rosie, apoi punem niste muzica cu Nicu Alifantis si putem sa ne apucam sa ''operam'' ardeii iuti. Le-am scos...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.07.2018, 15:28
la 04.07.2018, 15:49
Aromata,parfumata cu banane este gata de pus pe clatite!
la 04.07.2018, 15:49
la 04.07.2018, 16:14
Foarte delicioasa trebuie sa fie!
la 04.07.2018, 16:39
Ce dulceață aromată ...! Delicioasă!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking