Dumplings

Postat de dantes in Porc
19 Noi 2020 | 5901 vizualizari
Dumplings

Un preparat traditional chinezesc care se prepara in ajunul anului nou

Ingrediente

  • Pentru coca
  • Faina alba 300 g
  • Apa calda 200 mi.
  • Sare un varf de cutit
  • Pentru umplutura
  • Varza chinezeasca 200 g
  • Ceapa verde 2 fire
  • Ghimbir proaspat 2 lingurite
  • usturoi 2 catei
  • carne de porc 300 g
  • sare 1 lingurita
  • zahar 1 lingurita
  • bicarbonat 1 lingurita
  • otet di orez 1 lingura
  • sos de soia 1 lingurita
  • ulei de susan 2 linguri
  • amidon de porumb 1 lingurita
  • sare,piper dupa gust.
  • apa rece 3 linguri

Mod de preparare

Se amesteca faina, apa clocotita si sarea si se framanta foarte bine, apoi coca se imparte in doua si se da forma unor colacei, ce se invelesc cu o folie alimentara si se lasa la odihnit 20 minute.

Carnea se da prin masina de tocat, se pune intr-un castron mare si se amesteca cu ceapa verde, ghimbirul, varza chinezeasca, cateii de usturoi, toate tocate marunt cu cutitul, se adauga si restul ingredientelor si se amesteca foarte bine.


Se ia coca si fiecare colacel se imparte in 16 si se intinde aluatul cu sucitorul in forme rotunde de circa 1 mm.


In centrul fiecarui disc de aluat se pune cate o lingura din compozitie, marginile se umezesc cu apa si se lipesc, formand galuste.


Intr-o tigaie mare se pune putin ulei se incinge tigaia se asaza galustele, apoi se adauga 200 ml apa, se acopera cu un capac, se lasa pe foc pana scade apa, apoi se da la o parte capacul si se mai lasa coca pana se rumeneste putin.

Se poate servi ca atare s-au cu un sos picant

Daca ti-a placut reteta noastra "Dumplings" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale in foi de varza acra - reteta clasica

Postat de merisor67

Sarmale in foi de varza acra - reteta clasica

Desfacem foile de varză și le ținem în apă rece 30-40 de minute. Dacă varza este foarte acră, mai schimbăm apa, odată. Amestecăm carnea tocată, în proporție de 2/3 carne...

Citeste continuarea

Fasole cu ciolan

Postat de oanapl

Fasole cu ciolan

Fasolea boabe uscată o pui la înmuiat în apă rece, pentru minim 8 ore (peste noapte).  Așezi ciolanul întreg, cu os cu tot, într-o oală încăpătoare și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.11.2020, 13:24
la 19.11.2020, 13:46
la 19.11.2020, 14:01
Interesantă rețetă...! Arată oarecum asemenea colțunașilor nostri...
la 19.11.2020, 16:57
la 19.11.2020, 18:02

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking