Ecler la tava

Postat de CretuValentina in Dulciuri
17 Iun 2019 | 908 vizualizari
Ecler la tava

Ingrediente

  • 190 ml apa
  • 150 gr faina
  • 4 buc oua
  • 75 ml ulei
  • varf de cutit sare
  • Crema:
  • 100 gr Faina
  • 1 l lapte
  • 3 buc oua
  • 150 gr zahar
  • 20 ml Esenta vanilie
  • 500 ml frisca
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 3 linguri lapte

Mod de preparare

 

  • Punem apa intr-o cratita apa,uleiul si sarea si asteptam sa fiarba ,cand a fiert punem faina toata odata si amestecam bine ,cand aluatul sa format mai lasam 1-2 min amestecand continu.Lasam aluatul la racit sa ajunga la temperatura camerei,cand s-a racit punem ouale unul cate unul si amestecam bine. Punem aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si cu mainile ude intindem aluatul uniform,cand este perfect intins bagam tava in cuptor la 200 grade pentru 35 minute.


  • CREMA Batem cele 3 oua bine cu zaharul si esenta de vanilie si punem faina si amestecam bine apoi punem laptele putin cate putin cand am terminat de pregatit compozitia punem pe foc si amestecam continu sa nu se lipeasca.Lasam crema sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.


  • Cand blatul sa racit punem crema de vanilie si intindem bine si uniform apoi bagam la frigider pana pregatim frisca. Batem frisca 5 minute sau pana se intareste apoi punem intr-o forma de ormat prajituri si facem ce model dorim acoperind toata crema.Bagam la rece 10 minute


  • GLAZURA Punem 3 linguri de lapte si ciocolata o rupem bucatele si o punem pe foc sa fiarba 3 minute amestecam bine.Cand a inceput sa se ingroase o luam de pe foc si o lasam la racit pana se face rece. Cu o lingura facem dungulite sau acuperim toata prajitura

Daca ti-a placut reteta noastra "Ecler la tava" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de ecler la tava

Postat de VI

Reteta de ecler la tava

Iata cum se prepara Reteta de ecler la tava Apa, laptele, sarea, untul se pun la fiert. Cand da in clocot, punem toata faina odata si amestecam bine,pana se ingroasa compozitia. Dupa ce aluatul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.02.2024, 12:01
la 25.02.2024, 15:38
Bun
la 25.02.2024, 20:13

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking