Ecleruri asortate

Postat de ancutsa in Dulciuri
20 Dec 2016 | 2300 vizualizari
Ecleruri asortate

Ecleruri cu vanilie si alune de padure si altele cu ciocolata, nuci rumenite si coaja de portocala, glazurate si ornate de sarbatoare. "Bunatati pentru colindatori"

Ingrediente

  • Pentru ecleruri:
  • doua pahare cu apa (aprox 600 ml in total)
  • un pahar cu ulei (aprox 300 ml)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 varf de cutit de sare
  • cn castron mare cu faina (aprox 380 g)
  • 5 oua mari – de la care folosim 3 galbenusuri si 5 albusuri
  • Pentru crema:
  • Cele 2 galbenusuri ramase
  • 600 ml lapte
  • 3 linguri (cu varf) faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita zahar vanilat Bourbon
  • unt dupa gust (eu pun cam 100 g)
  • cateva alune de padure rumenite si macinate
  • In plus:
  • cateva patratele de ciocolata neagra
  • coaja de portocala
  • o mana de nuci tocate (pentru crema de ciocolata)
  • Pentru glazura:
  • ciocolata neagra
  • cuvertura de lapte
  • optional:
  • lapte
  • fulgi si perle de zahar.

Mod de preparare

Eclerurile:

Se pun la fiert apa cu uleiul si un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc si adaugam faina, praful de copt impreuna cu un varf de cutit de sare. Amestecam energic si apoi lasam la racit compozitia 30 de minute.

 Dupa ce s-a racit, putem adauga toate albusurile + numai 3 galbenusuri, amestecand continuu. Punem cu lingurita sau cu spritul ecleruri intr-o tava, pe foaie de copt si le umezim cu apa, pentru a nu se arde moturile eclerurilor.

Dam la cuptor cam 15 de minute, la foc mic, dupa care, scoatem tava, intepam eclerurile cu grija, sa iasa aerul din ele si sa nu ramana crude inauntru si le mai dam la cuptor inca 10 minute la foc mediu.

 Cremele:

Se amesteca cele 2 galbenusuri ramase impreuna cu zaharul, zaharul Bourbon, laptele si faina si se pune pe foc mic amestecul. Avem grija sa amestecam bine, sa nu se formeze cocoloase (fierbe destul de repede). Cand incepe sa se ingroase compozitia, amestecam continuu cam un minut, apoi dam de pe foc, adaugam untul si omogenizam. 

Se separa crema in doua castronele (sau mai multe, in functie de cate arome dorim): intr-un vas se amesteca o parte din crema de vanilie cu alune de padure (mai multe sau mai putine, in functie de gust si resurse), prajite in prealabil si macinate cu ajutorul rasnitei, aceasta fiind crema cu vanilie si alune de padure.

 Pentru crema cu ciocolata si portocala: in castronul cu cealalta parte de crema, se adauga putina ciocolata neagra, cat inca e crema fierbinte, ca sa se topeasca bine ciocolata. Se mai adauga nuci maruntite si rumenite la cuptor si putina coaja rasa de portocala.

 Dupa ce se racesc eclerurile si cremele, se face un orificiu mic intr-o parte, se curata, daca mai e cazul, de miezul dinauntru si le putem umple cu crema.

 Glazura:

Se topesc cateva patratele de ciocolata neagra impreuna cu o lingurita de lapte in vasul de la chocolate fondue sau pe baie de abur. Eu prefer prin prima metoda, folosind o lumanare mica pe care o asez sub vasul de portelan. Am observat ca ciocolata se topeste incet si ramane cremoasa si lucioasa. In plus, se intareste mai greu, dandu-ti timp sa ornezi eclerurile.

Se procedeaza la fel si cu cuvertura de lapte, se glazureaza eclerurile si se decoreaza cu fulgi si perle de zahar.

 Pofta buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/12/ecleruri-asortate.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ecleruri asortate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert ecleruri asortate, cu glazura oglinda

Postat de ancutsa

Desert ecleruri asortate, cu glazura oglinda

  Eclerurile: Pui la fiert, într-o crăticioară, apa cu uleiul și un praf de sare. Când fierbe, adaugi făina în ploaie, amestecând energic, până ai...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 20.12.2016, 21:24
Sunt minunate!!
la 20.12.2016, 22:07
bune!
la 20.12.2016, 22:18
Ce bune sunt!
la 20.12.2016, 22:48
la 20.12.2016, 23:25

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking