Eintopf cu carne de vitel

Postat de panacris in Supe/Ciorbe
7 Mar 2020 | 6139 vizualizari

Asta că pentru mine, tot există dilema dintre supă și ciorbă. Pentru mine supa, e acea zeamă limpede, din legume întregi cu sau fără bucăți mari, de carne (orătănii, vită!)  cu tăiței sau gălșute din griș ;), iar ciorba e, din legume mărunțite cu sau fără bucăți mărunte de carne (pasăre, porc, vită, oaie, miel, iepure!) dar fără acreală ( borș, oțet, bullion!). Așa că am ales varianta savurată în Germania, unde ciorba mea, se numește Eintopf, în traducere liberă, de toate (legume și carne) într-o oală ;)  P.S. Poze intermediare, mai puține sau ma bine zis mai deloc ;) dar voi mă credeți pe cuvânt de Bucătăraș, așa-i??? ;)  

Inapoi la reteta

Comentarii (17)

la 07.03.2020, 21:47
Foarte corectă distincția dintre supă și ciorbă! Iar rețeta de față, fiind cu carne de vițel, trebuie să fie un deliciu...!
la 07.03.2020, 21:56
A propos de acreală... Pe mine mă tot întreba cineva cu ce am acrit ciorba, de parcă asta ar fi obligatoriu... Când acresc ciorba cu ceva, atunci asta apare în titlu, sau nu se mai numește ”ciorbă”, ci ”borș”, dacă am acrit-o cu borș... La câte supe/ciorbe/borșuri am făcut la viața mea, chiar nu mai am secrete în domeniu și am primit pentru ele atâtea laude, cât nu pot povesti (și asta fără falsă modestie...! )
la 07.03.2020, 21:58
Mulțumesc Rodica! Pe colege încă n-am reușit să le conving!
la 07.03.2020, 22:00
la 07.03.2020, 22:04
Eu inteleg prin supa , ca nu este acrita . Deja ciorba este acrita cu bors , lamaie , otet , zeama de varza , bulion de rosii , de corcoduse , etc !!!
Cred ca este buna !!!! Sunt sigura !!! Altfel nu avea asa succdes
la 07.03.2020, 22:14
La mine supa e dulce , ciorba e acra, exceptie face ciorba de fasole, aia imi place dulce. Nu cunosc istoria lor, nu m-am obosit sa caut ce si cum si nici nu incerc sa conving pe nimeni ca una-i acra, alta-i dulce sau vice-versa....
la 07.03.2020, 22:56
Miha, vezi, asta-i dilema mea cu zemurile Acasă în copilărie, doar kaposzta leves, adică supa de varză murată, aia de la pomana porcului, era oarecum acră ))
la 07.03.2020, 22:57
la 07.03.2020, 23:13
Cristina cei din zona Salaj-Bihor , ii spun la zeama de varza acera facuta la pomana porcului- Toros[torosh ] . Fratele meu si o cumnata m-au inebunit ca ce buna este . O sa trebuiasca sa o incerc si eu .
la 07.03.2020, 23:51
la 08.03.2020, 08:52
la 08.03.2020, 10:22
Cleme, la fel si la mine. Supa-i dulce, ciorba acra, exceptie facand cea de fasole care ne place dulce
la 08.03.2020, 10:24
la 09.03.2020, 16:29
la 11.03.2020, 20:40
Arata foarte bine aceasta ciorba!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking