Eros Pista - pasta de ardei iuti

Postat de mihaelar63 in Conserve
9 Oct 2015 | 22117 vizualizari
Eros Pista - pasta de ardei iuti

Prima data mi-am cumparat pasta de ardei iuti Eros Pista [ Pista cel puternic] din Ungaria acum vreo opt ani . Nu exista restaurant unde sa nu fie pe masa acest preparat la loc de cinste langa sare , otet si piper .. Am ajuns sa folosec frecvent la preparate inlocuind aproape total piperul . Cand am aflat de la prietena noastra Adina-Mitinita acum doi ani ,cat de simplu se prepara am ramas uimita . Gasind niste ardei iuti , frumosi si grosi in pereti mi-am zis ca este momentul sa am propriul meu Eros Pista , fara conservanti .

Ingrediente

  • 1 kg ardei iuti
  • 2-3 linguri sare mare ne-iodata
  • 3-4 gogosari -optional

Mod de preparare

  1. Va puneti manusile si va ,, mascati''.
  2. Ardeiul iute se spala si se scurge intr-o sita .
  3. Curatati ardeiul de coditele verzi si taiati eventualele zone patate .
  4. Taiati ardeiul cu tot cu samburi ,  bucati de 2 cm .ajutati de  un cutit inoxidabil.
  5. Transferati ardeii taiati in robot si mixati pana devine pasta . Eu am folosit cu succes un blender vertical de mana .
  6. Se  amesteca in pasta de ardei 2-3 linguri de sare mare fara iod .
  7. Spalati bine si lasati sa se usuce  borcane mici de 200-250 gr . Capacele eu le-am  sterilizat prin fierbere .
  8. Puneti pasta de ardei in borcane . Infiletati capacele si dunstuiti prin fierbere la foc domol  intr-o oala cu apa timp de  15 minute [ apa sa fie pana sub nivelul capacelor ].Lasati borcanele sa se raceasca in oala .
  9. Nu este nevoie de conservant si dupa deschidere borcanasul cu ardei iute se pastreaza la rece in frigider .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Eros Pista - pasta de ardei iuti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon - ciorba nr. 300

Postat de mihaelar63

Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon - ciorba nr. 300

Carnea afumata se spala si se portioneaza. Puneti carnea la fiert in ap . Nu este nevoie sa opariti carnea afumata si sa aruncati apa, daca afumarea a fost facuta recent....

Citeste continuarea

Friptura de porc - dupa model ardelenesc

Postat de mihaelar63

Friptura de porc - dupa model  ardelenesc

 Se curata usturoiul si se piseaza . Se spala verdeturile si se taie marunt . Amestecati rosiile pasate cu ulei , verdeturile  , sare ,piper , boia si usturoi pasta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.10.2015, 14:30
Cu lingurița mănânc așa ceva. Ador iutele!
la 09.10.2015, 14:32
la 09.10.2015, 14:32
Rita tu ai imunitate din nastere )
la 09.10.2015, 15:29
la 09.10.2015, 15:30

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking