Eros Pista - pasta de ardei iuti

Postat de mihaelar63 in Conserve
9 Oct 2015 | 22085 vizualizari
Eros Pista - pasta de ardei iuti

Prima data mi-am cumparat pasta de ardei iuti Eros Pista [ Pista cel puternic] din Ungaria acum vreo opt ani . Nu exista restaurant unde sa nu fie pe masa acest preparat la loc de cinste langa sare , otet si piper .. Am ajuns sa folosec frecvent la preparate inlocuind aproape total piperul . Cand am aflat de la prietena noastra Adina-Mitinita acum doi ani ,cat de simplu se prepara am ramas uimita . Gasind niste ardei iuti , frumosi si grosi in pereti mi-am zis ca este momentul sa am propriul meu Eros Pista , fara conservanti .

Ingrediente

  • 1 kg ardei iuti
  • 2-3 linguri sare mare ne-iodata
  • 3-4 gogosari -optional

Mod de preparare

  1. Va puneti manusile si va ,, mascati''.
  2. Ardeiul iute se spala si se scurge intr-o sita .
  3. Curatati ardeiul de coditele verzi si taiati eventualele zone patate .
  4. Taiati ardeiul cu tot cu samburi ,  bucati de 2 cm .ajutati de  un cutit inoxidabil.
  5. Transferati ardeii taiati in robot si mixati pana devine pasta . Eu am folosit cu succes un blender vertical de mana .
  6. Se  amesteca in pasta de ardei 2-3 linguri de sare mare fara iod .
  7. Spalati bine si lasati sa se usuce  borcane mici de 200-250 gr . Capacele eu le-am  sterilizat prin fierbere .
  8. Puneti pasta de ardei in borcane . Infiletati capacele si dunstuiti prin fierbere la foc domol  intr-o oala cu apa timp de  15 minute [ apa sa fie pana sub nivelul capacelor ].Lasati borcanele sa se raceasca in oala .
  9. Nu este nevoie de conservant si dupa deschidere borcanasul cu ardei iute se pastreaza la rece in frigider .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Eros Pista - pasta de ardei iuti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon - ciorba nr. 300

Postat de mihaelar63

Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon - ciorba nr. 300

Carnea afumata se spala si se portioneaza. Puneti carnea la fiert in ap . Nu este nevoie sa opariti carnea afumata si sa aruncati apa, daca afumarea a fost facuta recent....

Citeste continuarea

Friptura de porc - dupa model ardelenesc

Postat de mihaelar63

Friptura de porc - dupa model  ardelenesc

 Se curata usturoiul si se piseaza . Se spala verdeturile si se taie marunt . Amestecati rosiile pasate cu ulei , verdeturile  , sare ,piper , boia si usturoi pasta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.10.2015, 14:30
Cu lingurița mănânc așa ceva. Ador iutele!
la 09.10.2015, 14:32
la 09.10.2015, 14:32
Rita tu ai imunitate din nastere )
la 09.10.2015, 15:29
la 09.10.2015, 15:30

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking