Escalop de porc cu ciuperci - Reteta pentru un preparat fraged si aromat

Postat de bitza in Porc
2 Noi 2010 | 30263 vizualizari
Escalop de porc cu ciuperci - Reteta pentru un preparat fraged si aromat

Savureaza o reteta delicioasa si usor de preparat. Combinatia perfecta de carne de porc frageda si ciuperci aromate, ideala pentru o cina rapida si gustoasa! Pentru acest Escalop de porc cu ciuperci - Reteta pentru un preparat fraged si aromat, ai nevoie de ingredientele urmatoare: cotlet porc, rosii, ciuperci, usturoi ceapa, condimente.

Ingrediente

  • Ingrediente Escalop de porc cu ciuperci - Reteta pentru un preparat fraged si aromat
  • 3 bucati cotlet de porc
  • 200 g rosii in bulion
  • 5 ciuperci(100 g)
  • 2 linguri faina
  • 5 catei usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingurita boia dulce
  • piper,sare,patrunjel uscat
  • 1 lingura otet
  • 400 ml apa/supa de pui
  • orez

Mod de preparare

Cum se prepara Escalop de porc cu ciuperci - Reteta pentru un preparat fraged si aromat

Cotletul se condimenteaza si si rumeneste in cateva linguri de ulei, pe ambele parti(aprox15 min). Intr-o cratita se pun ceapa tocata marunt si cateii de usturoi tocati impreuna cu 2-3 linguri de ulei. Se calesc putin,apoi se adauga sarea,piper,patrunjel si boia si se amesteca.Se adauga faina si se amesteca energic pana se "prajeste",apoi se adauga apa si fir subtire amestecand incontinuu.Se adauga si rosiile pasate.Ciupercile se curata de pielita,se spala,se taie felii mai groase si se stropesc cu o lingura de otet(pentru a-si pastra culoarea alba),se adauga sosului si se lasa sa fiarba pana se inmoaie.Se mai poate adauga apa.Cand si sosul si carnea sunt gata,sosul se toarna in ceaun peste carne si se mai lasa pe foc 5 min. Am servit alaturi de orez fiert cu sare si piper!

Incearca si reteta de Escalop de vitel cu ciuperci sau varianta de Escalop de porc in sos de mustar.

Iti recomandam si reteta de Escalop boieresc, foarte gustos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de porc cu ciuperci - Reteta pentru un preparat fraged si aromat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Mâncare de praz cu carne de porc

Postat de portiadelumina

Mâncare de praz cu carne de porc

Se prepară foarte simplu.  Carnea de porc se taie bucăţele (ca pentru gulaş) şi se prăjeşte un pic, cât să se rumenească puţin. Între timp se curăţă şi se toacă...

Citeste continuarea

Tochitura cu garnitura de ciupercute si rosii cherry

Postat de Lia1

Tochitura cu garnitura de ciupercute si rosii cherry

PREPARARE TOCHITURA Carnea o taiem in bucatele potrivite pe care le tavalim prin faina.  Acum, sa va spun cum procedez eu pentru o pudrare uniforma cu faina, din doua miscari.  Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.11.2010, 18:46
tare-mi place cum gatesti si mai ales cum prezinti ceea ce ai facut
la 02.11.2010, 18:47
la 02.11.2010, 18:48
arata super
la 02.11.2010, 18:54
este bun, bun
la 02.11.2010, 19:11
bunnnn

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking