Escalop Zingara

Postat de Lia1 in Porc
3 Oct 2013 | 16366 vizualizari
Escalop Zingara

Este un fel de mancare pe care l-am gustat doar la restaurant. Nu este nici o filosofie sa il prepari. Noua ne-a placut. Reteta am luat-o de pe e-retete.ro

Ingrediente

  • 500 gr pulpa de porc (sau cotlet de porc) ori vita
  • 200 gr ciuperci champignon
  • 100 gr sunca (am folosit sunca Praga, usor afumata)
  • 1 ceapa
  • 30 ml vin rosu sec
  • 3 rosii din conserva (+3 linguri suc de pe ele)
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/4 lingurita boia iute
  • 1/4 legatura patrunjel (tarhon pentru vita)
  • 1 catel mare de usturoi
  • 2 linguri faina alba
  • 3 linguri ulei
  • sare, piper negru

Mod de preparare

Pulpa de porc se taie, perpendicular pe fibra, felii de 1 cm.
Se bat usor feliile cu ciocanul de snitele.
Intr-o tigaie larga se incinge uleiul si se prajeste carnea pe ambele parti, pana se rumeneste usor.
Se presara cu piper si putina sare in timp ce o prajiti.
Se scoate carnea pe o farfurie sub capac.
In grasimea ramasa se prajeste sunca taiata fasiute, pana se rumeneste.
Se scoate in farfurie.
In grasimea ramasa se prajesc ciupercile taiate felii, pana se rumenesc usor.
Nu inghesuiti ciupercile in tigaie, daca e necesar prajiti-le in doua ture.
Presarati ciupercile cu sare si piper negru in timp ce la prajiti.
Se scot ciupercile alaturi de sunca.
In grasimea ramasa (daca nu mai e grasime in tigaie, adaugati 2 linguri de ulei), caliti ceapa tocata foarte marunt, pana se inmoaie.
Se stinge ceapa cu vin si se fierbe pana se evapora, cca 30 secunde.
Se adauga rosiile (si sucul de pe ele) facute piure in blender.
Se caleste sosul de rosii inca 2-3 minute, pana scade un pic.
Se adauga boiaua, cimbrul si dafinul. Se amesteca bine.
Se pune carnea in tigaie, in sosul de rosii. Se acopera cu 500 ml apa. Se condimenteaza cu sare dupa gust.
Se aduce la fierbere si apoi se fierbe, la foc mediu spre mic, cu capac timp de 1 ora si 10 minute.
In acest timp sosul va scadea si la final se va ingrosa un pic.
Dupa acest timp, carnea trebuie sa fie foarte bine facuta, sa se rupa usor cu furculita.
Daca cumva sosul scade prea repede, picurati putina apa fierbinte.
Se adauga ciupercile si sunca peste carne.
Se adauga patrunjelul tocat impreuna cu usturoiul strivit.
Se lasa sa mai fiarba 5 minute impreuna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop Zingara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Escalop Zingara

Postat de Criss

Escalop Zingara

Carnea se taie in felii cam de 1.5 cm grosime si fiecare felie se bate cu ciocanul de snitele. Se sareaza, pipereaza si sa da prin faina, apoi se prajeste pe ambele parti pana devine usor...

Citeste continuarea

Escalop a la Zingara

Postat de mihaelar63

Escalop  a la  Zingara

Carnea se spala , se feliaza si se bate cu bat-snitelul , se condimenteaza cu sare si piper, se da prin faina alba si se prajeste in uleiul incins[ intorcandu-se pe ambele parti ]pana se rumeneste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.10.2013, 18:41
la 03.10.2013, 18:46
la 03.10.2013, 18:52
la 03.10.2013, 19:01
la 03.10.2013, 19:02
imi place ce vad!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking