Ingrediente
- 500 gr pulpa de porc
- 2 cepe
- 1 lingura ghimbir tocat
- 1 lingura pasta tomate
- 1 lingura pasta ardei
- 1/2 lingurita "Eros Pista" (pasta ardei iute)
- 100 ml masline
- 50 ml vin alb
- faina alba
- sare
- piper
- codite de ceapa verde
Mod de preparare
Feliati subtire pulpa de porc, daca nu e suficient de subtire se bate cu batatorul de snitele. Sarati, piparati, dati prin faina alba feliile de carne si le prajiti in ulei incins pana capata o usoara crusta crocanta.
Curatati si taiati ceapa pestisori si ghimbirul cubulete marunte.
Scoateti carnea de la prajit pe o farfurie alaturata si in uleiul incins prajiti ceapa si ghimbirul .
Adaugati pasta de rosii, pasta de ardei dulce si iute, amestecati, turnati vinul si doua cani cu apa. Adaugati inapoi carnea pentru fierbere.
Prin fierbere scade apa si se formeaza un sos de o culoare deosebita. Dupa 20 minute verificati daca carnea este fiarta. Verificati periodic ca sosul sa nu scada prea tare (daca e nevoie completati cu putina apa)
Serviti escalopul presarat cu verdeata si cu garnitura preferata. Eu l-am servit cu pireu de cartofi cu patrunjel si usturoi + salata de castraveti si ceapa rosie .
Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de porc cu ceapa si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|