Escalop de porc cu ciuperci

Postat de panacris in Porc
31 Aug 2014 | 8351 vizualizari
Escalop de porc cu ciuperci

Un fel doi super sățios, un pic diferit față de cum îl preparam eu. Mulțumesc Anca pentru inspirație. Sursa este aici : http://www.bucataras.ro/retete/escalop-de-porc-cu-ciuperci-23716.html

Ingrediente

  • pulpă de porc feliată cca. 9 felii,
  • ciuperci champignion 1 borcan, cca. 370 g,
  • ulei de măsline 2 linguri,
  • unt cca 50 g,
  • vin alb demisec 100 ml,
  • apă cca. 100 ml,
  • usturoi 4-5 căței,
  • foi de dafin 1 bucată,
  • smântână cca. 2 linguri,
  • făină albă de grâu 4-5 linguri,
  • sare iodată,
  • boia de ardei dulce,
  • piper proaspăt măcinat.

Mod de preparare

Feliile de carne se bat cu ciocanul pentru șnițele pe ambele părți. Aparatul Philips Multicooker se conectează la sursa de curent, se setează din meniu, programul FRY, timp de gătire 30 de minute, în vasul aparatului se pune untul și 2 linguri de ulei de măsline, apoi apasă butonul START. Feliile de carne asezonate de sare și piper, se trec prin făină, iar cînd s-a topit untul se începe prăjirea lor. Se prăjesc ușor, până devin aurii pe ambele părți, apoi se scot într-un vas și se țin la cald, până se prăjesc toate bucățile de carne. În uleiul rămas se prăjește ușor usturoiul, curățat între timp și tocat mărunt, cca. 2 minute, apoi se adaugă ciupercile scurse de lichidul din conservă, lăsându-se la prăjit cca. 5 minute. După ce s-au înmuiat se adaugă carnea semi-prăjită,  vinul, foaia de dafin și apă atât cât să acopere carnea. Se setează aparatul la programul STEW, timp de 1 oră, până scade sosul. Spre final se adaugă smântâna amestecată cu boiaua de ardei dulce, se mai lasă să dea câteva clocote și se oprește aparatul. Se servește cald cu garnitură de orez,cartofi, natur, piure, paste sau chiar mămăliguță. Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de porc cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Escalop de porc cu ciuperci

Postat de oanapl

Escalop de porc cu ciuperci

Se spală carnea apoi se taie în felii și se bat ușor cu ciocanul. Se condimentează cu sare și piper pe ambele părți. Se pune uleiul la încins. Se trec bucățile de carne prin...

Citeste continuarea

Escalop de porc cu ciuperci brune

Postat de mirela0911

Escalop de porc cu ciuperci brune

Se spala carnea apoi se taie in felii (mi-au iesit 9 felii) si se bat usor cu ciocanul. Se condimenteaza cu sare si piper pe ambele parti. Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se pun...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.08.2014, 21:39
la 31.08.2014, 21:40
ce bun!!!
la 31.08.2014, 21:40
ce bunaciune
la 31.08.2014, 22:02
Preparat la flacara sau"cuc"tot bun este!
la 31.08.2014, 22:27

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking