Escalop de porc cu ciuperci

Postat de oanapl in Porc
6 Ian 2022 | 7070 vizualizari
Escalop de porc cu ciuperci

Am pregătit recent acest preparat absolut delicios, după ce Mirela mi-a făcut poftă cu al ei. Mulțumesc de idee Mirela! Pupici!

Ingrediente

  • 600 g cotlet de porc
  • un borcan ciuperci
  • 3-4 cepe medii
  • 3-4 linguri făină de grâu
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • 1 lingură boia dulce
  • cimbru
  • 100 ml vin (opțional)
  • 100 ml suc de rosii
  • 1 cățel de usturoi
  • patrunjel verde tocat

Mod de preparare

Se spală carnea apoi se taie în felii și se bat ușor cu ciocanul. Se condimentează cu sare și piper pe ambele părți.
Se pune uleiul la încins. Se trec bucățile de carne prin făină, se scutură ușor și se prăjesc pe ambele părți. Când sunt gata, se scot pe o farfurie și se lasă deoparte.
Ceapa se curăță și se taie mărunt. Se pune la călit în uleiul rămas de la călirea cărnii. Dacă e prea mult ulei se mai scot câteva linguri.
Se pun ciupercile peste ceapă și se călesc 5 minute împreună.

Se adaugă carnea și o lingură de boia dulce și cimbru, apoi se toarnă apă fierbinte cât să treacă peste nivelul carnii, se aduce la punctul de fierbere, se face focul mic și se acoperă cratița. Se lasă la fiert până când carnea este bine făcută. Dacă scade apa și carnea nu e fiartă se mai poate completa cu apă fierbinte.
Spre final se toarnă vinul și se lasă să fiarbă până se evaporă alcoolul, apoi se pune sosul de roșii. Se lasă să fiarbă câteva minute iar la final se adaugă usturoiul. Se mai lasă 2 minute după care se stinge focul, se pune pătrunjelul tocat și se acoperă cratița până la servire.
Se servește cu piure de cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de porc cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Escalop de porc cu ciuperci brune

Postat de mirela0911

Escalop de porc cu ciuperci brune

Se spala carnea apoi se taie in felii (mi-au iesit 9 felii) si se bat usor cu ciocanul. Se condimenteaza cu sare si piper pe ambele parti. Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se pun...

Citeste continuarea

Escalop de porc cu ciuperci de padure

Postat de panacris

Escalop de porc cu ciuperci de padure

Feliile de carne se bat cu ciocanul pentru șnițele pe ambele părți și se trec prin făină pe fiecare parte. Usturoiul curățat, doar presat un pic, se rumenșete ușor într-o tigaie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.01.2022, 20:25
Super!
la 06.01.2022, 20:27
Mulțumesc!
la 06.01.2022, 20:30
Ce bine arată!
la 06.01.2022, 20:34
Mulțumesc!
la 06.01.2022, 21:10
Bun!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking