Ingrediente
- pulpă de porc feliată cca. 1000 g,
- mix ciuperci de pădure 1 borcan, cca. 700 g,
- ulei de măsline 2 linguri,
- unt cca 50 g,
- vin alb demisec 100 ml,
- apă cca. 100 ml,
- usturoi 4-5 căței,
- foi de dafin 1 bucată,
- smântână lichidă de gătit 200 ml,
- făină albă de grâu 4-5 linguri,
- sare iodată,
- piper proaspăt măcinat.
Mod de preparare
Feliile de carne se bat cu ciocanul pentru șnițele pe ambele părți și se trec prin făină pe fiecare parte. Usturoiul curățat, doar presat un pic, se rumenșete ușor într-o tigaie împreună cu uleiul de măsline cca. 3 minute, se scoate din tigaie și se adaugă bucățile de carne, ce se rumenesc ușor pe fiecare parte la foc mediu. Se prăjesc ușor, până devin aurii pe ambele părți, apoi se scot într-un vas și se țin la cald, până se prăjesc toate bucățile de carne. În uleiul rămas apoi se adaugă ciupercile scurse de lichidul din conservă, lăsându-se la prăjit cca. 5 minute. După ce s-au înmuiat se adaugă carnea prăjită, vinul, foaia de dafin și apă atât cât să acopere carnea, și se lasă la gătit cca. 10 minute, până se evaporă lichidul. Spre final se adaugă smântâna se mai lasă să dea câteva clocote și se oprește focul. Se servește cald cu garnitură la alegere: orez, cartofi natur, piure din cartofi, paste sau chiar mămăliguță. Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de porc cu ciuperci de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|