Escalop de porc cu ceapa si ghimbir

Postat de mihaelar63 in Porc
1 Noi 2013 | 4655 vizualizari
Escalop de porc cu ceapa si ghimbir

Daca tot e la moda "din bucataria popoarelor", m-am gandit sa prepar ceva frantuzesc. Am grija pana cand prepar escalopul, sotul meu sa lipseasca. Daca este prezent imi "subtilizeaza" jumatate din carnea prajita in prima faza a gatitului :D. Am dorit sa prepar altceva decat clasicul escalop cu ciuperci. La fiecare preparat imi stabilesc un condiment pe rol de "primadona" in simfonia gusturilor. De data aceasta am ales ghimbirul.

Ingrediente

  • 500 gr pulpa de porc
  • 2 cepe
  • 1 lingura ghimbir tocat
  • 1 lingura pasta tomate
  • 1 lingura pasta ardei
  • 1/2 lingurita "Eros Pista" (pasta ardei iute)
  • 100 ml masline
  • 50 ml vin alb
  • faina alba
  • sare
  • piper
  • codite de ceapa verde

Mod de preparare

Feliati subtire pulpa de porc, daca nu e suficient de subtire se bate cu batatorul de snitele. Sarati, piparati, dati prin faina alba feliile de carne si le prajiti in ulei incins pana capata o usoara crusta crocanta. 

Curatati si taiati ceapa pestisori si ghimbirul cubulete marunte.

Scoateti carnea de la prajit pe o farfurie alaturata si in uleiul incins prajiti ceapa si ghimbirul .

Adaugati pasta de rosii, pasta de ardei dulce si iute, amestecati, turnati vinul si doua cani cu apa. Adaugati inapoi carnea pentru fierbere.

Prin fierbere scade apa si se formeaza un sos de o culoare deosebita. Dupa 20 minute verificati daca carnea este fiarta. Verificati periodic ca sosul sa nu scada prea tare (daca e nevoie completati cu putina apa)

Serviti escalopul presarat cu verdeata si cu garnitura preferata. Eu l-am servit cu pireu de cartofi cu patrunjel si usturoi + salata de castraveti si ceapa rosie .

     

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de porc cu ceapa si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friptura de porc la tava

Postat de AlexTeacher

Friptura de porc la tava

Cresteaza romburi pe soriciul bucatii de carne si maseaz-o cu cimbru, usturoi si sare. Taie feniculul, morcovii, prazul si telina apio bucati mai mari.  Pune ulei de masline intr-o...

Citeste continuarea

Tocana cu pulpa de porc si ciuperci

Postat de Dya

Tocana cu pulpa de porc si ciuperci

Taiem carnea in bucati mici si o rumenim in cateva linguri cu ulei. Adaugam ciupercile taiate cuburi si acoperim tigaia cu un capac pentru 5 minute sau atat cat sa se rumeneasca suficient....

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.11.2013, 06:32
la 01.11.2013, 06:50
foarte bun
la 01.11.2013, 07:15
ce bine arata
la 01.11.2013, 08:22
bun bun
la 01.11.2013, 08:26
Super!!!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking