Evantai cu ciuperci, ardei si porumb

Postat de oanapl in Mancare copii
10 Mai 2017 | 3584 vizualizari
Evantai cu ciuperci, ardei si porumb

Va invit sa incercati o reteta delicioasa care cu siguranta va fi pe placul piticilor, prin aspectul sau.

Ingrediente

  • aluat:
  • 250 g faina
  • ½  plic drojdie uscata
  • ½  lingurita sare
  • ½  lingurita zahar
  • 125 ml apa calduta
  • 1 lingura ulei
  •  umplutura:
  • 100 g ciuperci
  • 100 g porumb
  • 1 ardei gras rosu
  • 100 g muschi de porc
  • 100 g cascaval
  • ketchup
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • 20 g susan

Mod de preparare

Pentru aluat, amesteci ingredientele, framanti timp de 5 minute, adaugi uleiul si mai framanti pana se incorporeaza, apoi acoperi vasul si lasi 60 de minute sa creasca.

Intre timp, tai cubulete ardeiul, muschiul si ciupercile, iar cascavalul il dai pe razatoare.

Intinzi aluatul, torni putin ketchup si, cu ajutorul unei linguri, il intinzi pe intreaga suprafata, apoi presari ciupercile, porumbul, ardeiul, muschiul si cascavalul ras.

Aduci una dintre laturile aluatului pana la jumatatea foii si pe cealalta la fel si presari usurel unde se imbina, apoi o rostogolesti si o asezi pe partea cealalta, pe hartia de copt din tava.

Tai cu o foarfeca fasii late de 2-3 cm pe care le rasucesti un pic, astfel incat sa se vada umplutura, dupa care dai aluatului o forma de semicerc.

Lasi sa creasca in jur de 45 minute. Dupa 45 minute, ungi cu un galbenus amestecat cu putin lapte si presari pe deasupra seminte de susan.

 Introduci tava in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C si lasi pentru 30-35 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Evantai cu ciuperci, ardei si porumb" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Frigarui de pui

Postat de sufletista

Frigarui de pui

Pieptul de pui il taiem bucati potrivite, le asezam intr-o tava si acoperim cu lapte, acoperim cu folie alimentara si dam la rece 1 ora. Betele de frigarui le punem in apa pentru 30 minute....

Citeste continuarea

Ursuleti cu aroma de vanilie

Postat de Pungasa_Rogue

Ursuleti cu aroma de vanilie

Se mixeaza ouale cu sarea si zaharul. Se adauga esenta de vanilie, untul topit, laptele, faina (treptat) si amouniul stins cu otet si se mixeaza in continuare pana cand se obtine un aluat mai gros...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.05.2017, 12:20
ce bine arata!
la 10.05.2017, 12:49
la 10.05.2017, 12:56
la 10.05.2017, 13:01
yamiiii
la 10.05.2017, 13:59

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking