Evantai cu ciuperci, ardei si porumb

Postat de oanapl in Mancare copii
10 Mai 2017 | 3608 vizualizari
Evantai cu ciuperci, ardei si porumb

Va invit sa incercati o reteta delicioasa care cu siguranta va fi pe placul piticilor, prin aspectul sau.

Ingrediente

  • aluat:
  • 250 g faina
  • ½  plic drojdie uscata
  • ½  lingurita sare
  • ½  lingurita zahar
  • 125 ml apa calduta
  • 1 lingura ulei
  •  umplutura:
  • 100 g ciuperci
  • 100 g porumb
  • 1 ardei gras rosu
  • 100 g muschi de porc
  • 100 g cascaval
  • ketchup
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • 20 g susan

Mod de preparare

Pentru aluat, amesteci ingredientele, framanti timp de 5 minute, adaugi uleiul si mai framanti pana se incorporeaza, apoi acoperi vasul si lasi 60 de minute sa creasca.

Intre timp, tai cubulete ardeiul, muschiul si ciupercile, iar cascavalul il dai pe razatoare.

Intinzi aluatul, torni putin ketchup si, cu ajutorul unei linguri, il intinzi pe intreaga suprafata, apoi presari ciupercile, porumbul, ardeiul, muschiul si cascavalul ras.

Aduci una dintre laturile aluatului pana la jumatatea foii si pe cealalta la fel si presari usurel unde se imbina, apoi o rostogolesti si o asezi pe partea cealalta, pe hartia de copt din tava.

Tai cu o foarfeca fasii late de 2-3 cm pe care le rasucesti un pic, astfel incat sa se vada umplutura, dupa care dai aluatului o forma de semicerc.

Lasi sa creasca in jur de 45 minute. Dupa 45 minute, ungi cu un galbenus amestecat cu putin lapte si presari pe deasupra seminte de susan.

 Introduci tava in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C si lasi pentru 30-35 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Evantai cu ciuperci, ardei si porumb" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocanita de cartofi cu morcovi si perisoare

Postat de merisor67

Tocanita de cartofi cu morcovi si perisoare

Reteta Laurei este aceasta: http://www.bucataras.ro/retete/tocanita-de-cartofi-si-morcovei-cu-perisoare-59724.html Pregatim toate ingredientele in felul urmator: tocam canea impreuna cu 2...

Citeste continuarea

Salata cu paste Disney

Postat de caroline

Salata cu paste Disney

Mai intai punem o oala cu apa la fiert.  Intre timp, spalam rosiile, indepartam codita si le taiem in doua sau in patru parti, in functie de marimea lor (daca  folositi rosii mari,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.05.2017, 12:20
ce bine arata!
la 10.05.2017, 12:49
la 10.05.2017, 12:56
la 10.05.2017, 13:01
yamiiii
la 10.05.2017, 13:59

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking