Ingrediente
- Crema:
- doua oua;
- 125g zahar;
- 450 ml bautura din lapte de cocos;
- o lingura esenta de vanilie;
- 3 linguri faina;
- 125g margarina;
- o lingurita coaja rasa de portocala.
- Aluat:
- 3 oua;
- 125g zahar;
- 125 ml ulei;
- 450 ml bautura din lapte de cocos Aplro Cocos;
- un praf de sare;
- o lingura esenta de vanilie;
- o lingurita coaja rasa de portocala;
- circa 370g faina.
- In plus: forma pentru faguri
Mod de preparare
Crema:
Intr-o cratita, ouale se bat cu zaharul, dupa care se adauga bautura din lapte de cocos, esenta de vanilie si faina si se omogenizeaza. Se adauga margarina si se pune cratita la foc mic pana cand se ingroasa crema, amestecand continuu. La final, se adauga coaja rasa de portocala.
Aluat:
Ouale se bat cu zaharul, apoi se adauga celelalte ingrediente si se omogenizeaza. Trebuie sa rezulte un aluat un pic mai gros decat cel de clatite.
Se unge forma de faguri cu ulei, se incinge la flacara aragazului si se toarna doua lingurite de aluat in ea. Se coc pe ambele parti si se procedeaza tot asa pana cand se termina aluatul. Fagurii rezultati se umplu cu crema.
Daca ti-a placut reteta noastra "Faguri cu bautura din lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|