Cozonac cu umplutura mixta

Postat de TAB1TA in Dulciuri
17 Mai 2013 | 5098 vizualizari
Cozonac cu umplutura mixta

Desi primul meu cozonac a fost reusit, imi place sa incerc si alte variante. Asa ca am incercat reteta Catalinei Buga, insa am mai schimbat-o. Multumesc Catalina pentru reteta! Desi nu mi-a iesit chiar asa aspectuos pe cat imi doream, gustul e delicios. Nu am framantat deloc la el. Cu siguranta, il voi mai face. Este necesara o tava mare de cozonac sau doua de chec.

Ingrediente

Aluat:

  • 1 plic si jumatate de drojdie uscata
  • 600-650 g faina
  • 150 g zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta vanilie
  • coaja rasa de la o portocala (sau lamaie)
  • 1 cana lapte (250 ml)
  • 2 oua
  • 90 gr unt (moale)

Umplutura:

  • 70 gr unt
  • 1 lingurita cu varf cacao
  • 4 linguri zahar
  • 1 esenta de rom
  • 50 g stafide
  • 50 g alune macinate
  • 30 g stafide in ciocolata
  • 50 g bucati de rahat

Pentru uns:

  • 1 galbenus
  • 3 linguri lapte

Mod de preparare

 Drojdia se dizolva in laptele cald si se amesteca cu o lingurita de zahar. Apoi se amesteca cu 300 g de faina si se framanta, formandu-se o maia care se lasa sa creasca cel putin o ora la loc cald cu vasul acoperit cu un prosop. (Daca e rece in casa puneti vasul sub o patura sau plapuma.)

 Dupa ce aluatul a crescut se adauga ouale, zaharul, esenta de vanilie, zaharul vanilat, untul, coaja de portocala si restul de faina (350 g). Se mai lasa aluatul obtinut o ora jumatate la crescut, intre timp se pregateste umplutura.

 Stafidele se pun in apa calduta. 

 Se freaca untul cu zaharul, apoi cu cacaua, esenta de rom si alunele macinate. Se adauga stafidele scurse de apa si stafidele in ciocolata.

 Dupa ce aluatul a crescut se intinde pe masa cu sucitorul o foaie nu prea subtire. Se unge foaia cu amestecul de unt, cacao, zahar, esenta de rom, alune si stafide. Se adauga si bucatile de rahat.

 Se ruleaza, se taie pe mijloc, dar nu pana la capat si se impletesc partile una peste alta.

 Se pune in tava de cozonac tapetata cu hartie de copt si se lasa sa se linisteasca o jumatate de ora inainte de a-l baga in cuptor.

 Se unge cu galbenusul amestecat cu laptele si se pune si putin zahar peste el.

 Se da la cuptorul incins la 170°C pentru 40 de minute timp in care nu se deschide usa cuptorului.

 Apoi se lasa sa se raceasca pe  gratarul cuptorului sau la loc ferit de curent.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu umplutura mixta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert cozonac cu umplutura mixta si mac

Postat de merisor67

Desert cozonac cu umplutura mixta si mac

Pregătim aluatul. Mai întâi vom cerne făina într-un vas, de două ori chiar, pentru a fi pufoasă, aerată. Preparăm apoi maiaua. Frecăm într-un bol, drojdia...

Citeste continuarea

Cozonac cu umplutura mixta, imbracat in ciocolata

Postat de merisor67

Cozonac cu umplutura mixta, imbracat in ciocolata

Am pregatit mai intai maiaua frecand drojdia cu doua linguri de zahar  pana la diluarea acesteia, apoi am pus cam 150 ml lapte caldut si o mana de faina. Am omogenizat, am acoperit cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.05.2013, 23:33
Tabita ce harnicutza esti,imi place cum arata
la 17.05.2013, 23:39
Multumesc Crisulina de incurajare! Sincer, faceam 3 cozonaci de cand scriu reteta.Din cauza ca trebuie sa modific pozele ca nu mi le accepta asa cum le am.-
la 17.05.2013, 23:41
Tabita asa patesc si eu ,trebuie sa le micsorez,cateodata si de doua ,trei ori,ma mir ca am rabdare)
la 17.05.2013, 23:47
Bravo fata harni uta!!!
la 17.05.2013, 23:48

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking