Cozonac spirala cu nuca

Postat de timea in Dulciuri
1 Apr 2013 | 8953 vizualizari
Cozonac spirala cu nuca

Este un cozonac putin mai altfel doar datorita formei. Mi-a placut tare mult ideea de a face pe langa cozonacii clasici si unul sub forma aceasta. Si mi-a placut mai ales fata tatalui meu uitandu-se la mine si neintelegand ce fac acolo. Dar in final a fost un succes atat ca aspect cat si ca gust.

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 70 ml ulei
  • 270 ml lapte
  • 1 lingurita drojdie proaspata
  • un varf de sare
  • coaja rasa de la 1/2 portocala
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie

Pt umplutura:

  • 1 albus ou
  • 3 linguri zahar
  • 200 gr nuca macinata
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 4 linguri lapte
  • Pt uns:
  • 1 galbenus de ou

Mod de preparare

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar. 

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si cojile de citrice apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita.

Framantam cu mana adaugand treptat laptele caldut amestecat cu zaharul. Adaugam ouale si spre final uleiul.

Terminam de framantat cand nu se mai lipeste de maini.

Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer pt aprox 1 ora si jumatate.

In acest timp pregatim umplutura. Mixam spuma albusul de ou, adaugam zaharul mixand inca 2-3 minute. Adaugam apoi treptat nuca macinata, esenta de rom si laptele amestecand cu o lingura.

Aluatul dospit il intindem pe masa de lucru unsa cu putin ulei si cu mainile la fel unse cu ulei. Putem folosi si sucitorul dar e mult mai simplu cu mainile.

Intindem peste foaia intinsa nuca si apoi o rulam.

Cu un cutit cu lama ascutita, taiem foaia rulata in 7 parti cat mai egale.

Pregatim un vas rotund pe care il ungem cu ulei sau il tapetam cu hartie de copt si asezam 6 spirale pe margine si una in centru.

Mai lasam la dospit 20-30 minute, apoi ungem deasupra cu galbenus de ou si dam la cuptorul preincalzit la foc mediu timp de aprox 35 de minute.

Scoatem din cuptor si lasam cateva minute sa se raceasca inainte de a aseza cozonacul pe o farfurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac spirala cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu branza dulce si gem de caise

Postat de RuxyRux

Prajitura cu branza dulce si gem de caise

Ouale se separa, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza ca pentru bezea. Untul se topeste intr-un vas si se raceste putin. Galbenusurile se amesteca cu...

Citeste continuarea

Prajitura cu mure, crema de iaurt si frisca

Postat de lucy2002

Prajitura cu mure, crema de iaurt si frisca

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, apoi adaugam pe rand zaharul + zaharul vanilinat, vom obtine o spuma tare lucioasa ca la beazea. Adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.04.2013, 22:15
la 01.04.2013, 22:17
Si eu prezenta , ma inscriu la degustat
la 01.04.2013, 22:19
ce bine arata!
la 01.04.2013, 22:20
Oooooo,ce fain si bun
la 01.04.2013, 22:21
Motan , Mihaela cu drag ,
Liliana , Cris multumesc

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking