Ingrediente
- Crema:
- doua galbenusuri;
- 250 g zahar;
- un plic de budinca cu gust de capsuni (40 g);
- 500 ml lapte;
- 125 g margarina.
- Aluat:
- 3 oua;
- doua albusuri;
- 125 g zahar;
- 125 ml ulei;
- 600 ml lapte;
- un praf de sare;
- un plic de praf de copt;
- esenta de vanilie;
- circa 500 g faina.
- In plus:
- forma pentru faguri;
- zahar pudra.
Mod de preparare
Intr-un tuciulet se pun galbenusurile si zaharul.
Intr-un castron se pune praful de budinca impreuna cu 4 linguri de lapte si se amesteca bine pana la omogenizare. Se pune compozitia obtinuta in tuciulet, impreuna cu restul de lapte si margarina, taiata bucati.
Se pune tuciuletul la foc mic si se mesteca, la inceput din cand in cand, apoi continuu, pana cand se ingroasa crema. Se lasa sa se racoreasca.
Intre timp, se prepara aluatul pentru faguri: intr-un castron mare se pun toate ingredientele in ordinea scrisa, cu exceptia fainii, care se adauga treptat. Se amesteca totul pana cand se obtine un aluat mai dens decat cel de clatite.
Se unge forma de faguri cu ulei, se incinge la flacara aragazului si se toarna doua lingurite de aluat in ea. Se coc fagurii pe ambele parti si se umplu cu crema. Se procedeaza asa pana cand se termina aluatul. Se pot pudra cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Faguri cu budinca de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|