Ingrediente
- Umplutura:
- 1350 g gutui rase
- 600 g zahar (sau dupa gust)
- Aluat:
- 120 g unt
- 30 g untura
- 50 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat (8 g/ plic)
- 200 ml lapte
- 2 oua
- 5 g bicarbonat de sodiu
- 5 g bicarbonat de amoniu
- 2 linguri otet
- faina cat cuprinde (700 g)
- Dimensiune tava: 27/37 cm
Mod de preparare
Mai intai se prepara umplutura, calind gutuile rase impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama pe care o lasa.
Intr-un castron se pun untul, untura, zaharul, zaharul vanilat, laptele si ouale. Peste acestea se cerne putina faina.
Intr-o ceasca se pun bicarbonatul de sodiu si bicarbonatul de amoniu si se sting cu otetul, apoi se toarna peste ingredientele din castron. Se amesteca totul si se adauga faina pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se imparte aluatul in doua. Se intinde o foaie pe masa de lucru unsa cu ulei, se ruleaza pe sucitor si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se inteapa foaia din loc in loc cu o furculita. Se toarna umplutura, se intinde cealalta foaie pe masa de lucru, se ruleaza pe sucitor, se aseaza peste gutui si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se introduce tava la cuptor pana cand aluatul este copt. Se pudreaza placinta cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu gutui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|