Desert placinta combinata cu dovleac si gutui

Postat de merisor67 in Prajituri
2 Dec 2019 | 237 vizualizari
Desert placinta combinata cu dovleac si gutui

Foarte bună această plăcintă, neașteptat de bine s-au combinat gutuile cu dovleacul, nu m-am așteptat să ne placă atât de mult!

Ingrediente

  • 450 g aluat foietaj
  • 500 g dovleac plăcintar, curățat
  • 500 g gutui curățate
  • puțină zeamă de lămâie
  • 1 lingură griș
  • 3-4 linguri zahăr( după gust)
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • În plus:
  • puțin ulei sau unt pentru uns tava
  • făină pentru tapetat
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor

Mod de preparare

Mai întâi, lăsăm aluatul foietaj la dezghețat, la temperatura camerei.

Curățăm dovleacul și îl tocăm într-un chopper sau robot, dar nu foarte mărunt.

Curățăm gutuile și, asemeni dovleacului, le tocăm, apoi le stropim cu zeamă de lămâie să nu oxideze prea rău.

Eu pun zeama de lămâie într-o sticluță cu pulverizator, înainte de a mă apuca de lucru, apoi, imediat le stropesc.

Amestecăm, într-un vas cu pereți dubli, dovleacul și gutuile și presărăm 3-4 linguri de zahăr.

Puneți zahăr după gust, noi preferăm deserturile mai puțin dulci.

Punem vasul cu ingredientele, amestecate bine, la foc mediu și amestecăm intens până se pătrund bucățile de dovleac și cele de gutui și se formează puțin sirop.

Adăugăm spre final și scorțișoara și lăsăm amestecul pentru umplutură la  temperat pentru 10-15 minute.

Nu trebuie să fie răcit definitiv, dar nici fierbinte să nu fie, înainte de a-l folosi.

Nu uităm să preîncălzim cuptorul pentru 12-15 minute, la 180 de grade.

Întindem aluatul foietaj pe folia cu care este acoperit și tăiem din el cam 1/3.

Partea de 2/3 din aluat o întindem la baza tăvii de copt, unsă cu ulei și tapetată cu făină.

Întindem compoziția de dovleac cu gutui peste foaia de aluat.

Foaia de aluat oprită o decupăm cu un decupator special, care formează un grilaj frumos.

Trasăm, practic, cu decupatorul, linii peste foaia de aluat, apoi tragem de marginile aluatului și rezultă acel frumos grilaj.

Transferăm grilajul peste  umplutură și avem grijă să introducem marginile pe sub umplutură, să nu se retragă în timpul coacerii.

Dăm tava la cuptor pentru 25-30 de minute, până când grilajul de deasupra plăcintei cu dovleac și gutui este bine rumenit.

Lăsăm, apoi, plăcinta combinată cu dovleac și gutui să se tempereze, o pudrăm cu zahăr și o porționăm.

O servim cu poftă alături de cei dragi, simplă, sau lângă un ceai aronat, o cafea sau o cană cu lapte.

Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta combinata cu dovleac si gutui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Retete similare

Desert placinta cu mere si pere

Postat de merisor67

Desert placinta cu mere si pere

Preparăm mai întâi umplutura de mere cu pere. Fructele trebuie să aibă timp să-și lase sucul și să vedem ce cantitate de amidon folosim pentru îngroșare. Am ales...

Citeste continuarea

Budinca de mere si gris cu Philips Multicooker

Postat de Doinavar

Budinca de mere si gris cu Philips Multicooker

Amestecati ouale, laptele, zaharul, pesmetul (pastrati putin pentru tapetat vasul) si grisul, omogenizati cu uleiul, apoi adaugati praful de copt, zaharul vanilat, merele rase si migdalele si...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 02.12.2019, 18:21
Cât de bine arată...!
la 02.12.2019, 18:25
Mulțumsc, Rodica!
la 02.12.2019, 18:25
Bineinteles ca arata super
la 02.12.2019, 18:28
Mie sa-mi dai doar cu gutui...
la 02.12.2019, 18:36
buna buna

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking