Pentru aluat, mixam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana la diluarea acestora din urma.
Topim untul si il amestecam cu uleiul, apoi adaugam amestecul peste spuma de oua, dar nu inainte de a se raci usor.
Adaugam apoi smantana, sucul de portocala si coaja rasa, apoi incorporam treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt si bicarbonatul.
Eu m-am oprit din a adauga faina, cand consistenta aluatului a fost ceva mai groasa decat pentru un chec.
Punem intr-un alt vas 1/3 din aluat si il amestecam cu doua linguri de dulceata din trandafiri.
Lasam aluaturile sa se odihneasca 15-20 de minute, apoi umplem formele de madlene si faguri si le dam la cuptor pentru 20-25 de minute, la 180 de grade.
Astfel vom avea doua feluri de madlene si doua feluri de faguri.
Pentru crema, mixam smantana pana cand obtinem frisca, apoi adaugam zaharul si mixam in continuare, pana la diluarea acestuia.
Amestecam apoi frisca si mascarponele, omogenizam, iar la final adaugam dulceata de trandafiri.
Avem grija sa nu iasa crema prea dulce, de aceea eu am pus mai putin zahar, pentru ca este dulceata suficient de dulce.
Cu aceasta crema umplem fagurii, ajutandu-ne de un posh, iar deasupra glazuram cu putina dulceata de trandafiri, doar prin cateva orificii si lasam sa se prelinga la voia intamplarii.
Madlenele le pudram usor cu zahar, pentru un aspect mai placut.
Sper sa va placa reteta mea si sa va fie de folos!