Falafel de casa ( chiftele de naut )

Postat de UrsanMihaela in Mancaruri de legume
29 Ian 2018 | 4114 vizualizari
Falafel de casa ( chiftele de naut )

Aveam naut si am cautat pe net retete si falafelul a fost alegerea mea de atunci . Am repetat reteta si mereu am ramas placut impresionata de aroma acestor chiftelute, numite falafel .

Ingrediente

  • 300 g naut uscat
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 2 linguri faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodium
  • 2 legaturi patrunjel
  • 1 lingurita chimion
  • 1 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper
  • 2 buc oua

Mod de preparare

    Se lasa nautul la inmuiat in apa pentru 24 ore inainte de a prepara falafel ( castronul sa fie incapator, deoarece nautul isi mareste volumul prin inmuiere, plus apa sa fie suficienta ) .

   Se paseaza nautul in robotul de bucatarie sau se toaca de doua ori cu masina de tocat carne, impreuna cu condimentele, usturoiul, ceapa si patrunjelul.

   Aceasta compozitie rezultata se combina cele doua oua, cu faina, bicarbonatul si sarea .

   Se omogenizeaza bine compozitia.Se incinge uleiul la foc mare, intr-o tigaie adanca, pentru a praji falafelul in baie de ulei

   Se formeaza bilute cu mainile, fara a comprima prea mult aluatul .

   Se prajesc cate 2 - 3 bilute odata, nu mai mult, caci preparatul necesita o temperatura mare a uleiului pentru a se pastra forma iar daca adaugm mai multe deodata scadem temperatura uleiului .

   Se rumeneste falafelul bine si se scoate intr-un vas tapetat cu hartie de bucatarie, pentru a absorbi excesul de ulei .

   Se serveste cu cartofi prajiti sau mujdei de usturoi .

   Eu am preparat o salata din ridichie neagra alaturi de falafel .

Daca ti-a placut reteta noastra "Falafel de casa ( chiftele de naut )" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Legume la cuptor

Postat de Anett

Legume la cuptor

In primul rand pregatim legumele,  curatam si taiem in bucatele mai mici. Conopida introducem in apa clocotita sarata si lasam la fiert 6 minute. Scoatem si lasam sa raceasca. Ungem...

Citeste continuarea

Varza cu legume - Multicooker

Postat de timea

Varza cu legume - Multicooker

Ca de obicei, inainte de toate, spalam bine legumele si le curatam sau le curatam si la spalam in cazul cepei.  Punem 2-3 linguri de ulei in vasul de la cooker, pornim functia 'fry' si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.01.2018, 21:47
Interesanata reteta . trebuie sa incerc si eu
la 29.01.2018, 21:49
Ce specialități ai făcut, Mihaela!
la 29.01.2018, 21:57
Bune, bune! Și eu vreau să le fac!
la 29.01.2018, 22:13
la 29.01.2018, 22:19
Bune

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking