Ingrediente
- 500 gr paste (farfalle)
- 500 gr hribi
- 1 ceapa
- 1 catel usturoi
- 50 gr unt
- 1 lingura ulei
- 100 ml smantana
- sare
- piper
- patrunjel verde
- parmezan
Mod de preparare
Hribii ii spalam in apa rece pentru a indeparta pamantul si eventualele frunze de pe ele. II feliem subtiri si ii lasam deoparte.
Intr-un vas mare cu apa punem 2 litri de apa la fiert. Cand fierbe adaugam sarea si pastele. Amestecam de cateva ori si lasam sa fiarba conform instructiunilor de pe pachet.
Intr-o tigaie punem untul si uleiul la incalzit. Calim ceapa taiata ,adaugam hribi si lasam sa se gateasca pana cand se evapora apa pe care ciupercutele o lasa. Adaugam usturoiul pisat, sarea, piper si smantana si lasam sa se mai gateasca cam 5 minute. Oprim focul , adaugam patrunjelul verde tocat grosier ,amestecam de cateva ori si e gata de servit.
Scurgem pastele si asezam pe farfurii .
Deasupra razuim parmezan .
Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalle cu hribi si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|