Farfalle cu masline, in sos picant de rosii

Postat de RODIMUR in Farfalle
19 Oct 2019 | 1825 vizualizari
Farfalle cu masline, in sos picant de rosii

Pentru cei cărora le plac pastele, iată o combinație satisfăcătoare. Sosul picant l-am făcut după o rețetă de-a mea (https://www.bucataras.ro/retete/sos-picant-90886.html) dar de această dată am preferat să nu dau prin blender legumele, ci doar să le mărunțesc. Mi s-a părut că astfel sosul se va combina mai frumos cu pastele. Ar mai fi de spus că este un preparat gustos și sățios, pe care  oricine-l poate face rapid.

Ingrediente

  • 250 grame de farfalle
  • 150 grame de măsline fără sâmburi
  • Pentru sos:
  • 1 ceapă galbenă
  • 5 căței de usturoi
  • 2 roșii medii
  • 200 ml de suc de roșii
  • 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 linguriță de boia dulce cu ierburi
  • 1 linguriță de oregano
  • 1/2 linguriță de chilli
  • 2 lingurițe de zahăr tos
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță de piper
  • 1 linguriță de amidon alimentar
  • 100 ml de supă concentrată (apă)

Mod de preparare

Pastele se fierb în apă cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj.

Între timp se face sosul. Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie.

Se spală roșiile, se curăță de pielițe și de semințe, se taie cubulețe și se pun la călit, cu ceapa și usturoiul. Când roșiile s-au înmuiat și lichidul lăsat de ele a mai scăzut, se ia tigaia de pe foc și se adaugă: sarea, piperul, zahărul, boiaua cu ierburi, oregano și chilli. După ce se omogenizează sosul, se toarnă sucul de roșii și se dă la foc mic, pentru 3-4 minute.

Amidonul alimentar se subțiază cu 100 ml de supă concentrată (sau apă) și se adaugă în sos. Se mai lasă sosul la foc mic, încă 2-3 minute și se amestecă în el întruna, ca să nu se prindă de fundul vasului.

Când pastele sunt fierte, se strecoară, se clătesc, se scurg bine de apă și se răstoarnă pe platou.

Se toarnă deasupra pastelor sosul fierbinte, se amestecă și la urmă se adaugă măslinele. Se servește imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalle cu masline, in sos picant de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Farfalle cu hribi si smantana

Postat de andaoana

Farfalle cu hribi si smantana

Hribii ii spalam in apa rece pentru a indeparta pamantul si eventualele frunze de pe ele. II feliem subtiri si ii lasam deoparte. Intr-un vas mare cu apa punem 2 litri de apa la fiert. Cand...

Citeste continuarea

Farfalle cu legume inabusite si cascaval

Postat de RODIMUR

Farfalle cu legume inabusite si cascaval

Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, la foc mic și în ulei suficient, până ce devine transparentă. Se curăță usturoiul, se spală, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.10.2019, 18:54
Bune!
la 19.10.2019, 18:56
Mulțumesc frumos, Lucy!
la 19.10.2019, 19:26
Bun, bun! Ne plac pastele!
la 19.10.2019, 19:36
Și nouă ne plac, Madi...! Mulțumesc pentru apreciere!
la 19.10.2019, 21:30

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking