Farfalle cu pui si ciuperci, gratinate

Postat de rocsi_1612 in Farfalle
28 Noi 2017 | 8207 vizualizari
Farfalle cu pui si ciuperci, gratinate

Hai sa mai facem niste paste si noi! Cand se cere la mine in casa paste, e clar ca le este pofta, insa trebuie sa am grija sa nu fie uscate, sa nu fie lipsite de sos si gust, ca ii si observ cum stramba din nas. Si ca sa fie mai consistente am zis ca niste carnita nu strica, cateva ciuperci, le-am si gratinat si le-am mancat cu mare pofta! Se fac atat de simplu si se mananca atat de repede 😄😄😄...

Ingrediente

  • 1 piept de pui dezosat mic
  • 1 ceapa
  • 1 cutie mica de ciuperci intregi
  • 200 gr farfalle
  • 200 ml smantana de gatit
  • 4 linguri boabe de porumb
  • 150 gr cascaval
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita praf de usturoi
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Intr-o cratita puneti apa cu sare.
O transferati pe aragaz si cand apa clocoteste, dati drumul pastelor.
Le fierbeti 8-10 minute, iar cand sunt gata, le rasturnati intr-o sita sa se scurga de apa.
Pieptul de pui il spalati, il stergeti cu un servetel si il taiati cubulete.
Ciupercile le spalati si le taiati felii.
Ceapa curatata o tocati marunt.
Cascavalul il dati pe razatoarea mare.
Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti ceapa, puiul si ciupercile.
Le innabusiti 2-3 minute, apoi turnati o canita cu apa.
Presarati sare si piper, lasati sa scada lichidul la foc porivit.
Cand a scazut aproape de toata apa, adaugati smantana, amestecati bine.
Mai lasati pe foc maxim 1 minut, apoi dati tigaia deoparte si adaugati praful de usturoi.
Intr-un bol rasturnati sosul cu pui si ciuperci, pastele fierte si scurse.
Amestecati bine, apoi adaugati boabele de porumb.

Turnati totul intr-un vas de ceramica (eu am pus in doua vase mai micute).
Nivelati, iar deasupra presarati cascavalul ras.

Introduceti vasul in cuptorul incins, la 180 de grade C.
Lasati pastele acolo pana deasupra prind o crusta aurie, apoi le scoateti din cuptor si sunt gata de servit.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalle cu pui si ciuperci, gratinate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Paste cu carne de porc si busuioc

Postat de eumimi

Paste cu carne de porc si busuioc

Punem farfalele in apa cu sare la fiert. Ceapa o tocam marunt si o punem la prajit. O lasam pana cand incepe sa se aureasca putin si adaugam carnea. Le lasam  pe foc 10-12 min. pana cand...

Citeste continuarea

Paste cu soia

Postat de CookieMonster

Paste cu soia

1. Granule de soia se pun la fiert timp de 30 de minute cu putina sare si se lasa bine la scurs. 2. Intr-o oala se pune 1 l de apa cu sare, cand incepe sa fiarba se aduaga pastele si se lasa pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.11.2017, 21:28
la 28.11.2017, 21:30
bune bune
la 28.11.2017, 21:34
Ce bine arata!
la 28.11.2017, 21:47
Farfuzele astea le trec la altele.....
la 28.11.2017, 21:48
Nazurosii I-ai invatat cu binele

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking