Farfalle cu rosii, ardei si naut

Postat de BucatariaS in Farfalle
17 Mar 2015 | 12473 vizualizari
Farfalle cu rosii, ardei si naut

Este o reteta foarte buna atat pentru vegetarieni cat si pentru cei care tin post.

Ingrediente

  • 250 g farfalle
  • 1 ceapa rosie medie
  • 2 ardei rosii mari
  • 1 conserva de rosii taiate cuburi
  • 1 conserva de naut (aproximati 200g masa scursa sau chiar mai putin)
  • 2 catei de usturoi taiati marunt
  • 2 linguri cu ulei de floarea soarelui
  • 1 lingurita cu oregano uscat
  • 1 lingurita cu busuioc uscat
  • 1/2 lingurita cu sare
  • 1 varf de lingurita cu piper
  • 250 ml apa
  • 1 fir de ceapa verde
  • parmezan (optional)

Mod de preparare

Am pus o oala cu apa si sare la fiert dupa care am adaugat funditele si le-am preparat conform instructiunilor de pe ambalaj.

Intr-un wok am adaugat cele 2 linguri cu ulei de floarea soarelui si ceapa tocata marunt. Cand a devenit translucida am adaugat ardeii grasi taiati cuburi.

Dupa 5 minute de sfarait la foc mediu, am adaugat usturoiul tocat marunt. Am mai lasat pentru 2 minute dupa care am adaugat rosiile cuburi cu tot cu sucul din conserva si nautul spalat bine si scurs de apa. Am tinut totul la fiert pentru 5 minute dupa care am adaugat apa, sarea, piperul, lingurita cu oregano si cea cu busuioc. Din momentul in care a inceput sa fiarba am lasat totul la fiert pentru aproximativ 10 minute dupa care am adaugat funditele scurse de apa in prealabil.

Am oprit focul, le-am amestecat dupa care am adaugat cateva fire de ceapa verde taiate si optional parmezan ras, daca nu tineti post. Le-am servit imedat, adica foarte calde deoarece asa ne plac si binenteles ca au fost pe masura asteptarilor noastre.

Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalle cu rosii, ardei si naut" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Retete similare

Farfalle cu ardei gras, sos de rosii si naut

Postat de caroline

Farfalle cu ardei gras, sos de rosii si naut

Ardeiul il spalam si il taiem in doua jumatati. Indepartam cotorul, il curatam de nervuri si seminte si apoi il taiem in cuburi mici.  Ceapa o curatam de coaja, o spalam si o tocam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.03.2015, 11:11
la 17.03.2015, 11:12
la 17.03.2015, 11:40
Arata tare bine!
la 17.03.2015, 13:14
la 18.03.2015, 08:37
Bune!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking