Farfalle in sos de zacusca, cu maruntaie de pui la tigaie

Postat de merisor67 in Pui
3 Dec 2014 | 3468 vizualizari
Farfalle in sos de zacusca, cu maruntaie de pui la tigaie

La noi pastele cu diverse sosuri isi fac des loc in meniuri. De data aceasta am ales farfalle, iar ca sos, zacusca pe care asa simpla nu prea o mancam. Maruntaiele de pui, le-am pastrat la congelator, de la puii taiati in aceasta toamna. Este o mancare satioasa care se asorteaza foarte bine cu muraturi sau salata de legume.

Ingrediente

  • 700 gr maruntaie de pui: ficat, pipote si inimi
  • 1/2 bucata piept de pui
  • 120 gr grasime de pui
  • 3 cepe
  • 2 ardei rosii
  • 5 catei de usturoi
  • 350 gr zacusca de vara(fara vinete)
  • 350 gr paste(farfalle)
  • 1l apa
  • sare
  • cimbru
  • piper
  • 2 foi dafin
  • patrunjel verde
  • ketchup dulce pentru servit

Mod de preparare

Spalam maruntaiele de pui si le portionam mai micute.

Punem pipotele si inimile la fiert in apa cu putina sare pentru 20 de minute, sau pana cand se vor inmuia usor.

Cu 5 minute inainte de a stinge focul, adaugam si ficatul.

Strecuram maruntaiele, de zeama in care au fiert si le punem intr-o tigaie incapatoare, cu grasime de pui topita si incinsa.

Adaugam si pieptul de pui taiat marunt, presaram cimbru, piper si putina sare, adaugam si 2 foi de dafin si acoperim tigaia, lasand ingredientele sa se inabuse bine la foc mic.

Strecuram bine zeama in care au fiert maruntaiele si o punem din nou pe foc.

Cand atinge punctul de fierbere, adaugam pastele si le lasam sa fiarba pana cand isi vor dubla volumul si absorb aproape tot lichidul, sau pur si simplu le gustam si vedem daca sunt fierte.

Nu le vom strecura de lichidul in care au fiert.

Intre timp incalzim si zacusca, punand borcanul intr-un vas cu apa, pe foc.

Inlaturam capacul de la borcan, inainte, pentru a putea mesteca in el cu o lingurita.

Adaugam zacusca incalzita peste paste si le amestecam usor.

Curatam si tocam ceapa si ardeiul julien si le adaugam peste ingredientele din tigaie.

Adaugam si usturoiul tocat marunt si amestecam usor ingredientele pentrui a se praji uniform.

Asezam pastele intr-un vas incapator, iar peste ele vom pune ingredientele din tigaie si vom presara patrunjel verde, tocat marunt.

In timpul servirii, adaugam si putin ketchup, dulce sau picant, dupa preferinte.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalle in sos de zacusca, cu maruntaie de pui la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de pui la gratar cu duet de cartofi sau "Pranzul de duminica"

Postat de simona72

Piept de pui la gratar cu duet de cartofi sau "Pranzul de duminica"

Pieptul de pui se taie in felii. Eu prefer feliile nu foarte subtiri, asa ca tai fiecare bucata de piept de pui in doua pe lungime. Amestec toate ingredientele pentru marinata intr-un castron pana...

Citeste continuarea

Chiftele coapte de pui cu legume

Postat de katty

Chiftele coapte de pui cu legume

  Tocam carnea de pui. Curatam morcovul si dovlecelul si le radem pe razatoarea mare. Amestecam pieptul de pui cu morcovul, zucchini, ouale, pesmetul, mararul si patrunjelul tocat fin,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.12.2014, 14:25
Bune farfalutele
la 03.12.2014, 14:42
Foarte bine arata! Bravo Merisor!
la 03.12.2014, 14:42
Pup, Babi drag!
la 03.12.2014, 14:43
Multzu, Mirela!
la 03.12.2014, 14:44
arata apetisant si mie imi este foame

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking