Fasole alba uscata, cu mini carnati chorizo

Postat de RODIMUR in Mancaruri de legume
13 Feb 2020 | 1905 vizualizari
Fasole alba uscata, cu mini carnati chorizo

Într-una din zilele trecute am văzut la un supermarket fel de fel de specialități din carne, printre care și acești cârnați chorizo, care mi-au plăcut imediat, după aspectul lor. Așa că deși erau foarte scumpi, am cumpărat câțiva, ca să-i asociez cu fasolea albă preferată, din care mai aveam acasă. A ieșit o mâncare foarte gustoasă și sățioasă...

Ingrediente

  • 700 grame de fasole albă uscată
  • 160 grame de mini cârnați chorizo
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1 felie de țelină
  • 1 ceapă galbenă
  • 2 roșii
  • 1 ardei gras verde
  • 1/2 ardei capia
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit
  • 1 legătură de mărar
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Fasolea se alege, se spală și se pune la înmuiat, cu apă clocotită. Se acoperă oala cu un capac și se lasă fasolea astfel la înmuiat, timp de 3 ore.

După acest interval de timp, se strecoară apa (care s-a îngălbenit, între timp) și fasolea se fierbe, de două ori la rând, cu apă fierbinte.

În timp ce fasolea fierbe, se pregătesc celelalte ingrediente.

Se prăjesc ușor cârnații, în cratița în care se va face mâncarea, la foc mic și în ulei suficient.

Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește, în cratița cu cârnații.

Se spală ardeii, se curăță de cotoare și de semințe, se taie mărunt și se călesc, cu ceapa și cârnații, la foc mic.

Se spală roșiile, li se îndepărtează semințele, se taie cubulețe și se călesc cu: ceapa, ardeii și cârnații.

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se călesc, la foc mic, cu celelalte legume și cârnații. Când legumele s-au înmuiat, se adaugă 500 ml de apă și se lasă mâncarea la fiert, la foc mic, până ce se pătrund toate ingredientele, iar fasolea este gata.

Se alege mărarul, se spală, se zvântă și se taie mărunt.

După ce fasolea a fost fiartă, în două ape (neapărat fierbinți, ca să nu se întărească), se strecoară și se adaugă în cratița cu legumele și cârnații. Se adaugă apă fierbinte, dacă mai este nevoie și se mai lasă mâncarea la fiert, timp de 10 minute, după care se condimentează cu: sare, piper și mărar și se oprește focul de la aragaz.

Mâncarea se servește cu murături asortate.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole alba uscata, cu mini carnati chorizo" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Sufleu de dovlecei

Postat de licurici_lra

Sufleu de dovlecei

Dovleceii se spala, apoi se taie rondele. Cascavalul si branza gouda se dau pe razatoare. Ouale se separa, iar albusurile se bat spuma (nu foarte tare) cu un praf de sare. Galbenusurile...

Citeste continuarea

Ciulama cu ciuperci reinventata

Postat de Dea_Dea

Ciulama cu ciuperci reinventata

Ardeiul se toaca , usturoiul se piseaza. se pun in wok . Se pune uleiul si apa . Ciupercile se pun si ele si se lasa la fiert cu capac 5 min , pana se inmoaie ardeiul. Se condimenteaza cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2020, 11:04
la 13.02.2020, 16:54
la 13.02.2020, 17:07
Mulțumesc frumos, Cris!
la 13.02.2020, 17:07
Mulțumesc frumos, Diana!
la 13.02.2020, 17:13
Buna!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking