Fasole batuta

Postat de katty in Mancaruri de post
24 Mar 2018 | 5370 vizualizari
Fasole batuta

Ingrediente

  • 300 gr fasole uscata alba cu bobul mic
  • 1 ceapa+2 ptr prajeala
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras rosu optional
  • 1 bucata mica telina
  • cimbru uscat
  • 200 ml ulei
  • 1 lingura boia dulce
  • 3-4 catei usturoi
  • sare

Mod de preparare

Se pregateste fasolea cu o seara inainte. Se alege de impuritati,se spala bine, apoi se pune la fiert cu apa cat sa o depaseasca putin. Se dau cateva clocote, apoi se scurge printr-o sita.
Se pune din nou la foc fasolea cu apa calda, o cantitate de apa dubla fata de cantitatea de fasole. Dam cateva clocote, stingem focul, o acoperim si o lasam pana a doua zi.
A doua zi scurgem apa, clatim fasolea, apoi o punem la foc impreuna cu  zarzavaturile intregi, curatate si spalate, cimbru si un pic de sare. Lasam sa fiarba pana se inmoaie suficient si bobul se sparge singur. Scurgem zeama intr-un vas. Curatam cele 2 cepe, le spalam si le taiem julien. Le punem la calit impreuna cu uleiul si putina sare. Picuram din cand in cand cate o lingura de apa. Cand ceapa s-a inmuiat suficient, punem boiaua dulce si mai lasam putin. Avem grija ca in momentul in care punem boiaua sa fie si un pic de apa. Cand apa a scazut, stingem pentru a nu praji boiaua.

Mixam fasolea impreuna cu toate zarzavaturile, adaugam usturoiul pisat, apoi turnam in fir subtire uleiul de pe ceapa calita, amestecand intr-una ca la maioneza pana incorporam tot uleiul. Daca mai este nevoie punem sare. Punem intr-un vas, ornam deasupra cu ceapa calita ramasa si dam la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Fasole batuta, fiarta la slow cooker Crock-Pot

Postat de gurita_ta2005

Fasole batuta, fiarta la slow cooker Crock-Pot

Fasolea se spala bine sub jet de apa rece, se scurge, se arunca boabele inchise la culoare sau impuritatile ramase, si se pune in vasul de la slow cookerul Crock-Pot . Punem apa cat sa...

Citeste continuarea

Fasole batuta, servita cu mamaliga

Postat de mirela0911

Fasole batuta, servita cu mamaliga

In primul rand se curata fasolea si se tine in apa peste noapte. A doua zi se spala in 3 ape si se pune la fiert in apa rece. Dupa ce da cateva clocote, se scurge de apa si se pune din nou la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2018, 16:17
la 24.03.2018, 16:35
Îmi place mult! Azi am făcut iahnie!
la 24.03.2018, 16:38
Si mie imi place!
la 24.03.2018, 16:42
Grozavă, fasolea bătută...!
la 24.03.2018, 17:07

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking