Fasole boabe cu costita afumata

Postat de violeta30 in Mancaruri cu carne
19 Ian 2015 | 3259 vizualizari
Fasole boabe cu costita afumata

Ingrediente

  • 400 g fasole boabe
  • 4 bucati coasta afumata
  • 200 g costita/kaizer
  • 2 cepe potrivite
  • 2 linguri untura sau 3 de ulei
  • o cana de rosii in bulion
  • cimbru
  • piper
  • marar
  • sare
  • o jumatate de lingurita de boia de ardei

Mod de preparare

Se pune fasolea peste noapte la umflat. A doua zi se spala si se pune la fiert in apa clocotita. Se lasa sa fiarba pana da de cateva ori in clocot si se arunca apa. Se mai pune inca o data la fiert si iar se arunca apa. Cat fierbem fasolea nu punem sare. Fasolea cand e gata trebuie sa aiba bobul intreg, dar sa fie moale si fiert.

Intre timp se curata ceapa, se spala si se toaca marunt. Se pune intr-un vas untura la topit si se adauga ceapa, se lasa foarte putin sa se prajeasca si se pune apa fiarta peste ceapa si se acopera cu un capac pana scade. 

Taiem coasta, daca sunt bucatile mai mari, la fel si costita/kaizerul in fasii subtiri si le punem peste ceapa si adaugam apa fiarta cat sa le acopere. Lasam pana sunt aproape fierte si adaugam rosiile in bulion. Cand s-au "topit" rosiile adaugam fasolea fiarta si lasam sa se amestece aromele. Potrivim de sare si cand e aproape gata adaugam cimbrul, piperul, mararul si boiaua. Lasam sa dea un clocot si o oprim.

Se serveste alaturi cu salata de varza sau muraturi.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole boabe cu costita afumata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Ciorba de fasole verde si fasole boabe

Postat de MotanLaOale

Ciorba de fasole verde si fasole boabe

Ceapa se curata si se toaca marunt. Morcovii se curata si se taie rondele. Albitura se curata si se taie cuburi. Ardeiul se curata si se taie patratele. Rosiile se spala si se toaca...

Citeste continuarea

Ciorba de fasole boabe noua cu afumatura

Postat de Constelatialeu

Ciorba de fasole boabe noua cu afumatura

Punem fasolea intr-un castron adaugam apa si lasam la inmuiat peste noapte. A doua zi punem fasolea la fiert, am schimbat apa  de 3 ori. Cand este fiarta fasolea  calim gogosarul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.01.2015, 20:49
asta-mi place
la 19.01.2015, 21:06
Bun
la 20.01.2015, 08:35
la 20.01.2015, 20:41
Bun preparat!

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking