Fasole cu carnati de porc afumati

Postat de RODIMUR in Mancaruri de legume
17 Oct 2018 | 3438 vizualizari
Fasole cu carnati de porc afumati

O mâncare foarte bună, de nerefuzat, pe care n-am mai făcut-o de vreo câteva luni și pe care am tot amânat s-o fac, până ce am găsit ce-mi trebuia: fasole proaspătă, care să nu rămână întreagă, așa ca cea boabe (la piață lumea o numește ”boambe”!), neapărat albă (nu prea gătesc fasole pestriță) și cârnați de porc afumați, buni, de calitate. Celelalte ingrediente n-au fost chiar greu de procurat... Rezultatul a fost după așteptări: o mâncare de fasole gustoasă și atât de consistentă, încât nu ne-a mai trebuit nimic altceva... Nu am socotit ca timp de preparare, perioada în care fasolea a stat la înmuiat.

Ingrediente

  • 1 kg de fasole albă
  • 4 morcovi
  • 1/2 țelină
  • 2 cepe
  • 4 căței de usturoi
  • 2 roșii
  • 2 ardei grași
  • 1 ardei capia
  • 1 gogoșar
  • 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • 16 cârnați de porc afumați 
  • ulei de floarea soarelui, pentru prăjit cârnații

Mod de preparare

Cu o seară înainte se alege fasolea, se spală cu apă rece, de două-trei ori și se pune la înmuiat, cu multă apă rece, deoarece, înmuindu-se, ea se va umfla.

Dacă ați uitat să puneți fasolea la înmuiat, atunci o puteți pune (după ce ați ales-o și spălat-o) cu apă clocotită într-un vas acoperit cu capac și o veți lăsa așa timp de 3 ore, fără să ridicați capacul. După trei ore, veți vedea că apa s-a îngălbenit și fasolea s-a umflat. Aruncați această apă și puneți fasolea la fiert, cu apă curată, caldă.

Dacă fasolea a stat peste noapte la înmuiat, dimineața o strecurați și o puneți la fiert, cu apă rece.

Pregătiți o altă oală cu apă fierbinte, oricum ați înmuiat fasolea. După mai multe clocote, când apa începe să se tulbure și să se coloreze, aruncați-o și adăugați apă fierbinte peste fasole. Cât timp fasolea fierbe, în apa schimbată, pregătiți celelalte ingrediente.

Curățați cepele și usturoiul, spălați-le, tăiați-le mărunt și căliți-le în ulei suficient, la foc mic, până ce se înmoaie.

Spălați ardeii (grași și capia) și gogoșarul, scoateți-le cotoarele și semințele, tăiați-i cubulețe, sau rondele și puneți-i la călit, peste ceapă și usturoi.

Curățați morcovii și țelina, spălați-i, dați-i pe răzătoarea mică și apoi căliți-i cu celelalte legume, la foc mic, până ce se înmoaie.

Spălați roșiile, scoateți-le semințele, tăiați-le cubulețe și căliți-le cu celelalte legume.

Când toate legumele s-au înmuiat, adăugați 2-3 pahare de apă și lăsați-le să fiarbă încet, la foc mic, până ce fasolea va fi aproape gata.

Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală și se taie mărunt.

Cârnații se spală, se șterg cu hârtie absorbantă, se crestează ușor și se prăjesc pe ambele fețe, în ulei suficient și la foc mic.

Când fasolea a fiert, se strecoară de apă și se adaugă în vasul în care s-au călit și au fiert toate legumele. După două-trei clocote, se condimentează cu sare, piper și cimbru, după gust și se oprește focul.

Se presară pătrunjel tocat, se acoperă cu un capac și după 10 minute, fasolea poate fi servită, cu cârnații prăjiți din timp și cu o salată de varză proaspătă, sau cu murături/salată asortată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu carnati de porc afumati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de mancare de fasole cu carnati afumati - Iahnie de fasole

Postat de Pungasa_Rogue

Reteta de mancare de fasole cu carnati afumati - Iahnie de fasole

Preparare Reteta de mancare de fasole cu carnati afumati - Iahnie de fasole Fasolea se spala si se pune la fiert intr-o cratita cu apa. Dupa ce da in cateva clocote, se ia de pe foc si se...

Citeste continuarea

Bab gulyas la ceaun

Postat de Corina33

Bab gulyas la ceaun

Se curata si se taie legumele cubulete de aprox aceeasi marime. Se taie si carnea bucati potrivit de mari, iar carnatii felii grosute. Apoi se incinge uleiul in ceaun si se pun la calit pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.10.2018, 16:27
Bună mâncarică!
la 17.10.2018, 16:28
la 17.10.2018, 16:55
Exact fasole as fi mancat azi
la 17.10.2018, 17:38
Așa e, Corinuța! Ne place atât de mult...Mulțumesc pentru apreciere!
la 17.10.2018, 17:39
O, Claudia, dacă erai mai aproape, erai servită urgent...!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking