Fasole scazuta

Postat de cristina_s_world in Mancaruri de post
16 Oct 2012 | 8378 vizualizari
Fasole scazuta

Mancarea aceasta de post vine din vremuri de mult apuse. Asa facea mamaia mea mancarea asta si asa o stie de cand era copila. Satioasa, gustoasa, multa - cam asa as putea descrie in doar trei cuvinte fasolea asta scazuta. Nu se face in oale mici, ci numai in oale grele si mari. Mancare de cantina, pentru oameni multi si flamanzi.

Ingrediente

  • - 1 kg fasole boabe, uscata
  • - o ceapa mare
  • - 100 ml ulei
  • - doua lunguri pasta de tomate
  • - un ardei gras sau capia, rosu
  • - o foaie de dafin
  • - sare si piper macinat
  • - o lingurita de cimbru uscat
  • - patrunjel verde - optional

Mod de preparare

Boabele de fasole le-am curatat de gunoaie, le-am spalat intr-o strecuratoare si le-am pus la inmuiat in apa multa si rece pana a doua zi de dimineata.
A doua zi am pus o oala mare cu apa la foc si cand a inceput sa fiarba am adaugat fasolea scursa de apa in care a stat la inmuiat si am dat focul mai mic. Am mai pus o oala cu apa la fiert. Cand fasolea a inceput sa fiarba am scurs-o de apa si am turnat peste ea, in oala, apa fiarta din a doua oala. Aceasta etapa am mai repetat-o inca o data.

Am avut grija ca apa sa nu depaseasca cu mai mult de doua degete fasolea si am lasa-to la foc mic, cu o foaie de dafin adaugata, pana cand apa a scazut la nivelul stratului de fasole iar boabele au fost fierte.

Daca fasolea nu se fierbe pana cand scade apa, mai adaugam un pic de apa fierbinte si continuam fierberea pana cand suntem multumite de rezultat.
Cand fasolea este fiarta bine si apa a scazut, am scos frunza de dafin si am pregatit sosul de bulion. Ceapa am tocat-o marunt si am calit-o in ulei impreuna cu arediul gras taiat marunt, o jumatate de ligurita de sare si un varf de lingurita piper macinat . Cand ceapa a devenit sticloasa, am adaugat pasta de tomate si am mai lasat pe foc mic, amestecand mereu, vreo 3 minute. Acest amestec fierbinte l-am turnat peste fasolea ce fierbea mocnit si am amestecat bine. Am potrivit gustul cu sare si am mai lasat sa fiarba 10 minute. Am oprit focul si am adaugat cimbrul uscat.

Se poate adauga si patrunjel verde, tocat marunt.

Mancarea am servit-o fierbinte, alaturi de muraturi asortate.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole scazuta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fasole pastai scazuta cu carnati

Postat de mirela0911

Fasole pastai scazuta cu carnati

Fasolea se spala si se rupe in bucati mai mici. Ceapa se curata si se taie marunt. Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ardeiul se spala si se taie cubulete....

Citeste continuarea

Fasole verde scazuta cu praz si marar

Postat de Valclaudia

Fasole verde scazuta cu praz si marar

Curatam prazul, il spalam si il taiem rondele. Il punem la sotat in ulei, adaugam apoi legumele congelate, calim impreuna cateva minute. Punem si fasolea verde, adaugam 1/4 cana apa,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.10.2012, 09:37
gustoasa fasolea asta si arata bine
la 16.10.2012, 09:45
la 16.10.2012, 09:50
la 16.10.2012, 10:40
Buna si imi place
la 16.10.2012, 15:18
buna

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking