Ingrediente
- 500g fasole boabe
- 3 cepe
- 50ml ulei
- 3 linguri pasta de tomate
- 2 lingurite boia dulce
- 2 foi dafin
- vegeta
- piper
- sare
Mod de preparare
Fasolea se pune in apa de seara pana dimineata.
A doua zi se spala si se pune la fiert in oala sub presiune 1 ora cu 2 ligurite de vageta si foile de dafin.
Ceapa se taie marunt se pune in cratita cu uleiul si se caleste 2-3 minute.
Se pune putina apa se adauga boiaua, piper si sare si se fierbe aprox 5 minute.
Se adauga fasolea si pastea de tomate si se mai fierbe 10-15 minute.
Se potriveste de sare(eu pun si o jumatate lingurita zahar) si este gata.
Se serveste cu ceapa rosie sau muraturi.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole scazuta, de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|