Fasole scazuta, de post, preparata la slow cooker Crock-Pot

Postat de Ina in Slow Cooker
19 Mar 2016 | 4858 vizualizari
Fasole scazuta, de post, preparata la slow cooker Crock-Pot

Citind diverse comentarii ale posesoarelor de slow cooker Crock-Pot, cum ca legumele raman nefierte, am avut ceva emotii ca n-o sa se fiarba boabele de fasole, dar rezultatul a fost unul peste asteptari: boabele se topesc la propriu in gura, iar gustul mancarii este chiar acela din copilarie, cand gateau parintii in oala de tuci, pe plita. :X 

Ingrediente

  • 500 g fasole alba cu bob mare
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • 200 g rosii pasate
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • condiment pentru fripturi
  • marar

Optional:

  • salata de varza acra, pentru servit

Mod de preparare

Punem fasolea la fiert in apa cu sare. Asteptam sa dea in clocot, scurgem apa si o aruncam, apoi punem alta apa peste fasole si lasam iar sa dea in clocot. Acoperim oala cu un capac si dam deoparte vasul de pe foc, timp in care ne vom ocupa de restul legumelor.

Curatam ceapa, morcovul si ardeiul ( eu am avut ardei congelat ), le spalam si le tocam , apoi le punem la calit in 4-5 linguri cu ulei. 

Pregatim slow cooker-ul Crock-Pot 3.5 l (cuptorul puturos, cum ii zice Costel :))) ) , conectandu-l la priza si pornindu-l pe programul "High". 

In vasul de gatit vom pune boabele de fasole (dupa ce am scurs si cea de-a doua apa in care le-am dat in clocot si le-am lasat sa se umfle usor ). Adaugam legumele prajite si condimentam cu sare, piper, cimbru si condiment special de fripturi ( mie mi se pare ca imprima un gust mult mai bun, nu mai simti ca mancarea e de post ).

Completam ingredientele cu apa fierbinte, fara a depasi nivelul boabelor de fasole. 

Omogenizam amestecul ajutandu-ne de o lingura , apoi punem capacul si lasam sa se gateasca.

Dupa cca 4 ore, cand boabele de fasole sunt aproape fierte, adaugam rosiile pasate, amestecam totul si lasam sa mai fiarba, cu capacul pus, inca 30 minute. 

Oprim aparatul si deconectam de la priza. Decoram cu marar tocat si servim.

Eu am ales sa servesc alaturi de o salata de varza acra. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole scazuta, de post, preparata la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocana ungureasca de ardei (Lecso) la slow cooker Crock-Pot

Postat de MotanLaOale

Tocana ungureasca de ardei (Lecso) la slow cooker Crock-Pot

Ceapa se curata si se taie mai mare, julien. Ardeii se curata si se taie in bucati mari. Rosiile se spala si se toaca cubulete. Se pune uleiul in vasul ceramic al slow cooker-ului...

Citeste continuarea

Dovlecei umpluti la slow cooker Crock-Pot 5,7 L Digital

Postat de Oana

Dovlecei umpluti la slow cooker Crock-Pot 5,7 L Digital

Spalati dovleceii si taiati capetele, apoi taiati-i pe jumatate. Scobiti miezul cu o lingurita. Amestecati carnea tocata cu ceapa taiata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.03.2016, 20:13
Eu nu refuz o portie!
la 19.03.2016, 20:13
Buna treaba face si '' cioroiul'' asta
la 19.03.2016, 20:14
Cu drag, Rocsi
la 19.03.2016, 20:14
Adele, chiar face treaba buna!
la 19.03.2016, 20:15
Buna fasolicoasa asta....

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking