Ingrediente
- 300 grame de fasole verde, de la congelator
- 2 roșii
- 1 ceapă roșie
- 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
- 3 căței de usturoi
- 1 legătură de frunze de pătrunjel
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare
Se scoate fasolea verde din congelator, cu 1-2 ore înainte de preparare, ca să se dezghețe.
Se curăță ceapa roșie, se spală, se taie subțire sub formă de inelușe, (sau jumătăți/ sferturi de inelușe) și se călește ușor în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă.
Se spală frunzele de pătrunjel, se zvântă și se taie mărunt.
Usturoiul se curăță, se spală și se taie felii subțiri.
Roșiile se spală, se curăță de semințe și se taie felii.
Când fasolea verde s-a decongelat, se pune la călit, la foc mic, peste ceapă, timp de 5-7 minute. Să adaugă roșiile feliate și usturoiul și se mai ține la foc mic, înăbușit, timp de încă 10-15 minute. Se condimentează cu sare, piper și cimbru, se mai lasă pe foc încă 2-3 minute, se amestecă ușor, ca să nu se terciuiască, după care se presară pătrunjelul tocat și mâncarea poate fi servită.
Este o mâncare foarte bună și gustoasă, atât ca garnitură la o friptură oarecare, cât și cu mămăliguță caldă, ca mâncare de post.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde, cu rosii si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|