Fasole verde cu usturoi

Postat de merisor67 in Salate
15 Sep 2015 | 7110 vizualizari
Fasole verde cu usturoi

Pentru ca ne place mult usturoiul, aceasta este varianta preferata de preparare a fasolei verde, pentru toti membrii familiei. Si daca langa ea adaugam si putina friptura, devine si mai apreciata si nu mai este nevoie de mujdei, efectiv marim cantitatea de ustoroi si va fi o combinatie pe cinste. :)

Ingrediente

  • 1 kg fasole verde
  • 1 ceapa galbena
  • 2 capatani usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita otet balsamic
  • sare dupa gust
  • un praf piper
  • un praf cimbru
  • 2 foi dafin
  • 1 legatura marar verde
  • apa pentru fiert fasolea(cat sa fie acoperita)

Mod de preparare

Punem apa la fiert cu putina sare.

Curatam fasolea de capete, o spalam bine in 2-3 ape, iar cand apa atinge punctul de fierbere, scufundam fasolea in ea si o lasam sa fiarba pana cand se va patrunde bine.

Curatam ceapa, o spalam si o tocam solzisori.

Intr-o tigaie, punem o lingura de ulei la incins si calim ceapa in ea, adaugand si foile de dafin, un praf de cimbru si putina sare.

Acoperim tigaia pentru a se inabusi ceapa, eventual picuram si cativa stropi de apa din oala cu fasole.

Curatam usturoiul si il pisam bine cu putina sare, apoi adaugam o lingura de ulei si il frecam ca la mujdei.

Il stingem cu putin otet balsamic si il mai asezonam cu piper si sare dupa gust.

Cand fasolea este fiarta bine, o scurgem de apa si adaugam peste ea ceapa calita, usturoiul si mararul verde tocat marunt.

Servim fasolea calda sau rece, alaturi de friptura.

Pe cat de simplu este de preparat, pe atat de buna este la gustat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta gustoasa de fasole verde la cuptor

Postat de Bucataras

Reteta gustoasa de fasole verde la cuptor

Iata cum se prepara Reteta gustoasa de fasole verde la cuptor: Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Într-o tava pentru cuptor, puneți fasolea verde decongelată...

Citeste continuarea

Creveti cu edame si orez (un fel de paella)

Postat de mihaelar63

Creveti cu edame si orez (un fel de paella)

Am pus uleiul si untul intr-un wok incapator si am sotat usor usturoiul si gogosarul taiat lamele fine . Imediat am pus crevetii decorticati si condimentele si edamele . Dupa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.09.2015, 13:28
Oooooo ce mult imi place bunica imi facea mereu
la 15.09.2015, 13:34
Delicios
la 15.09.2015, 13:39
Imi place tare mult fasolica cu usturoi!
la 15.09.2015, 13:44
buna buna
la 15.09.2015, 13:52
Io ma bag la bulanele alea...

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking