Ingrediente
- 400 grame fasole verde
- 2 cepe
- 6 căței de usturoi
- ulei de floarea soarelui pentru călit ceapa și usturoiul
- 2 linguri de făină albă
- 2 lingurițe de zahăr tos
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare
Se curăță cepele, se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se călesc în ulei suficient, la foc mic, ca să nu se ardă, ci să rămână dulce și transparentă, ca sticla.
Se curăță usturoiul, se spală, se mărunțește și se călește și el puțin, peste ceapă.
Cănd cepele și usturoiul s-au călit, se pune fasolea verde în cratiță și se acoperă cu apă. Se dă cratița la foc mediu și între timp se pregătește sosul de roșii.
Se amestecă făina albă, sarea, zahărul și piperul cu sucul de roșii, încorporat încetul cu încetul pentru ca să nu se formeze cocoloașe de făină și se toarnă peste fasolea verde care fierbe. Se mai lasă la fiert un clocot - două, după care se pune cimbrul, se amestecă, se acoperă cratița cu un capac și se oprește focul de la aragaz.
După 10 minute se poate servi mâncarea caldă, cu pâine și eventual cu ardei iuți în oțet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|